maanantai 13. lokakuuta 2014

Lattiat kuivat!

Viime viikolla tuli täyteen 12 viikkoa lattioiden valamisesta ja mittautimme kosteuden. Olimme valmistautuneet neljän kuukauden kuivumisaikaan ja halusimme nähdä missä mennään. Lähinnä senkin vuoksi, että vuokra-asunto pitää irtisanoa tässä kuussa, jos halutaan siitä jo marraskuun lopussa luopua. 

Kosteus mitattiin porareikämittauksella, jossa ensin porattiin reiät ja kahden vuorokauden kuluttua mitattiin tulokset. Yläkerran valun kosteus oli 76 % (valu 7cm), ensimmäisen kerroksen 83 % (valu 9cm) ja autotallin 82,5 % (valu 10cm). Laatoituksia varten kosteuden tulee olla alle 90 % ja parketin tai laminaatin asentamista varten alle 85 %. 

Erittäin positiivista oli myös autotallin ja teknisen tilan pinnoitusvalmius. Saamme siis epoksin pintaan ja maalämmön asennettua. Talon lämmittäminen lämpöpuhaltimilla ilmojen yhä kylmetessä alkaa tulla kalliiksi. 

Kuivumista varmasti edesauttoi se, että heinä-elokuussa ennen ikkunoiden asentamista oli varsin lämmintä ja kuivaa. Ikkunoiden asennuksen jälkeen pidimme sisällä lämmittimiä ja kosteudenpoistajia.

Tässähän tulikin yhtäkkiä kiire laattojen ja kiintokalustetilausten kanssa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti