lauantai 15. helmikuuta 2014

Kuulumisia kiireen keskellä

Kiirettä pitää! Valintoja, mieluiten perusteltuja sellaisia pitää tehdä vielä useita ennen kuin pääsemme itse asiaan, eli rakentamaan. 

Saimme reilu viikko sitten rakennesuunnitelmat. Kävimme niitä viikonlopun aikana läpi ja muutamia korjattavia asioita huomasimme. Korjatut kuvat tulivat perjantaina. Taas olemme oppineet tulkitsemaan uusia salakirjoitustyyppisiä kuvia ja niihin liittyviä merkkejä. Teimme rakennesuunnitelmien perusteella myös jonkin verran määrälaskentaa seurataksemme, miten hyvin olemme budjettia tehdessämme osanneet arvioida menekkejä. 

Kuvat vastasivat melko hyvin odotuksiamme. Mikä yllätti, on eristeiden määrä. Tuulettuvan alapohjaan tulee ensin maata vasten ja anturan reunaan 50mm, sokkelin sisäpinnalle 100mm ja ontelon alapintaan 100mm 1,2m matkalta. Lisäksi ontelon päälle tulee 2x100mm SPU. Ei pitäisi ainakaan tuulla nurkista.

Sähkösuunnitelman toinen kommenttikierros tehtiin myös ja lisäsimme mm. yläkerran wc:n allaskaapin alle LED-nauhan yövalaistusta varten.

Rakennesuunnitelmat jatkoivat matkaa Lammille määrälaskennan tarkistusta varten ja jatkavat sieltä edelleen urakoitsijoille tarjousten tarkistamista varten. Täydensimme myös hieman vesikattovalmiin pystytyksen tarjouspyyntöä. Influenssakausi on valitettavasti iskenyt myös Lammin laskentaan, joten tarkistukseen menee ainakin pari viikkoa. Odotamme jo, että pääsisimme vihdoin valitsemaan urakoitsijaa, koska aloittamiseen ei todellakaan ole enää kauaa.

Maaurakoitsijoiden ja paalutuksen tarjoukset ovat tällä hetkellä työn alla ja pyysimme myös niihin tarkistukset rakennesuunnitelmien ja LVI-asemapiirroksen perusteella. Muutama päivitys on vielä saamatta, mutta sisältövertailulla saamme jo hyvän kuvan siitä, mitkä tarjouksista ovat houkuttelevimmat. Paalutustarjouksissa sisäältöeroja ei paljoakaan ollut. Myös puunkaato on ajakohtainen heti rakennusluvan saamisen jälkeen, ellei maaurakoitsija kaada niitä.

Maalämpövertailua olemme myös tehneet. Maalämmön valinta on ollut sisällöllisesti haastavin tähän mennessä. Tai lähinnä lämpimän käyttöveden varmistaminen ammeellisessa talossa. Olemme kuitenkin päässeet eteenpäin vaihtoehtojen karsinnassa ja eiköhän meille ihan hyvä ratkaisu asiaan löydy. Siitä lisää myöhemmin.


Suunnittelulle ja kilpailutukselle kannattaa varata riittävästi aikaa. Saimme talon L2-luonnokset lokakuun puolivälissä, joten olemme nyt käyttäneet 4kk erikoissuunnitelmien hiomiseen ja kilpailutuksiin. Taitaa tässä vielä yksi kuukausi mennä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti