torstai 22. toukokuuta 2014

Ontelolaatat asennettu


Välipohjan ontelolaatat asennettiin aurinkoisessa hellesäässä 20.5. 


Urakoitsijan mukaan onteloiden kanssa menee harvoin kaikki täysin nappiin, vaan jotain pientä tai isompaa on tullut eteen onteloista, lastauksesta, kuljetuksesta, tontista, nosturista tai mistä ikinä johtuen. Puhelimeni soi seitsemän pintaan tiistaiaamuna, mikä ei yleensä ikinä ole hyvä juttu. Ei tälläkään kertaa. Ontelolaattojen kuljetusautosta oli osa rikki ja se jouduttiin vaihtamaan ennen toimitusta, mikä viivästytti aloitusta. Onneksi vain tunnilla, joten merkittäviä ongelmia siitä ei koitunut. Pienellä selvittiin.

Muuten kaikki meni oikein hyvin! Ontelot olivat oikean mittaisia ja niitä oli oikea määrä. Aukotkin vaikuttaisivat olevan oikeilla kohdilla. Otepest asensi laatat tottuneen ammattitaitoisesti. Kaksi miestä ohjaamassa ja asentamassa laattoja paikoilleen ja yksi mies auttamassa laattojen kiinnityksessä ontelolaattakuskia. Laattojen sijainnit tarkastettiin piirustuksista. Laattoja ei oltu täysin lastattu sijoitusjärjestyksessä, vaan muutama jouduttiin nostamaan sivuun odottamaan vuoroaan.Nostot hoiti Ojala Cranesin 55-tonninen nosturi. Koko porukka oli osaavaa ja ammatitaitoista ja hommaan meni aikaa alle 1,5h. Tunnit voisi vähintäänkin triplata, jos asennusta olisi itse lähtenyt yrittämään. Puhumattakaan siitä, kuinka virheellinen lopputulos olisi voinut olla. 

Iso nosturi, pieni tontti

Nosturilla ja ontelolaattarekalla oli tontilla hieman ahtaat oltavat. Ontelokuski jopa sanoi, ettei kaikki heidän firmassa halua tulla meidän osoitteeseen. Olihan tuossa tielläkin ainakin puoli metriä ylimääräistä!;) Haastavaa lähinnä on käännös kadulta tonttitiellemme, jossa saa olla ison auton kanssa tarkkana. Onneksi kadulla ei ole viikolla ollut juurikaan autoja parkissa, joten tilaa on ollut paljon runsaammin.
2 kommenttia:

  1. No on nosturilla ainakin kokoa! Pojat mahtoivat olla onnessaan :D Hienoa, että selvisitte vain auton ongelmilla. Jospa se oli korvausta aiemmista muuton haasteista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin vanhempi pojista on ollut melko täpinöissään erilaisista työkoneista ja viihtyy raksalla hyvin :) Vähän on vielä takaisinannettavaa noiden muuton haasteiden jäljiltä, mutta onneksi nyt toimii molemmat pesukoneet ja autokin! Pääsimme palaamaan normaaliin päiväjärjestykseen.

      Poista