lauantai 26. heinäkuuta 2014

Harjannostajaiset

Vesikatto on valmis ja sen kunniaksi meillä vietettiin perjantaina perinteisiä harjannostajaisia pienenä kiitoksena tähänastisesta työstä. Minut yllätti se, kuinka harvinaisia harjannostajaiset nykyään omakotitaloissa ovat. Ilmeisesti alle 10% rakentajista sellaiset enää järjestää. Yleisempiä harjakaiset ovat yritysten suurilla työmailla.

Roudasimme grillin tontille ja tarjosimme kuumia koiria ja kylmää juomaa. Haasteena oli saada juomat pysymään kylminä 30 asteen helteessä, mutta hyvin se lopulta onnistui. Harkoista ja lavasta rakennettu pöytä ja harkoista ja kakkosnelosesta rakennettu penkki ajoivat asiansa hyvin.
Harjakaisiin kutsuimme isoimmat yhteistyökumppanit, jotka projektiimme ovat osallistuneet. Loma-aika verotti osallistujia, mutta kivasti porukkaa pääsi paikallekin. Oli mukava jutella osallistuneiden kanssa vapaammin raksaamisesta ja aiheen vierestä. Olemme toistaiseksi onnistuneet urakoitsijavalinnoissa ja kattoristikkoepisodia lukuunottamatta raksalla on kaikki mennyt varsin sujuvasti ja aikataulussa ollaan. Paljon on kuitenkin vielä edessä ennen muuttolupaa.

Seuraavana vuorossa on väliseinien rakentamista ja yläpohjan loppuunsaattamista. Hieman on lämpimät ilmat edes raksalla siivoamiseen ja näin trooppinen ilmasto ei auta kyllä yhtään lattiavalun kuivamista. Helteitä kestää kuitenkin vain hetken ja pian taas palellaan. En siis valita! 
2 kommenttia:

 1. No onpa pieni prosentti tosiaan! Mekin vietetään harjannostajaisia ehdottomasti, kun sen aika tulee: juhlia pitää aina, kun siihen on tilaisuus :)

  Pitkällähän te jo olette. Tsemppiä helteessä ahertamiseen, näyttääpä ihanan kylmiltä nuo juomat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä! Harjakaiset on erinomainen syy järjestää juhlat, vaikka aina ei edes syytä tarvita! :)

   Poista