keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Lattiavaluvalmistelut

Viime viikolla raksalla aloitettiin lattiavaluvalmistelut. Lattiat valetaan yhtä aikaa sekä ylä- että alakertaan. Lattiavaluvalmisteluiden yhteydessä on timanttiporattu reikiä ilmastoinnille, viemäreille ja sähkölle. Reikiä on riittänyt, eikä muuten ole ihan halpaa hommaa. Alakerrassa vesi- ja viemäriputket on upotettu ensimmäiseen styroksikerrokseen ja yläkerrassa ne tulevat suoraan lattian läpi alakerran alaslaskuun. Keskuspölynimuri upotetaan toiseen eristekerrokseen.


Yläkerrassa eristeenä on vain ohut eristematto. Putket menevät suoraan lattian läpi alakerran alaslaskuun. Iso aukko on pyykkikuilulle sekä viemäri- ja radonputkille.Vesiputket tulevat kantavan seinän alaosassa olevasta reiästä tekniseen tilaan.


Sähköjohtojen putkivaraukset kulkevat eristekerroksen päällä. Näiden päälle asennetaan vielä teräsverkot ja niihin kiinnitettävät lattialämmitysputket. Keskellä näkyvä tumma alue on takalle tehty pohja.


Vielä tulee kertaalleen varmistaa, että kaikki tarvittavat putket on paikoillaan ja reiät porattu, sillä valun jälkeen unohdusten korjaaminen on jo hyvin hankalaa. Lisäksi aiomme kuvata putket muistiin, jos joskus lattiaan pitää jotain porata.

Ainiin, runkokatselmus on suoritettu onnistuneesti ja kattotiilet ovat tontilla!

1 kommentti:

  1. Poistin tästä täysin vahingossa kysymyksen sähköputkista ja siitä saimmeko johdot hyvin putkiin, kun mutkat näyttävät jyrkiltä. Sähkäri sai johdot jousen avulla putkiin.

    VastaaPoista