sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Valmista pintaa

Kahden viime viikon aikana raksa on edennyt hyvää vauhtia. Pidän kuvat tällä kertaa pienempinä, koska puhelimella huonossa valossa otettujen kuvien laatu ei ole sieltä parhaimmasta päästä.

Runkourakoitsijamme Otepestin timpurit ovat asentaneet yläkerran laminaatit, listat, karmit ja väliovet sekä rakentaneet meille täydellisen <3 saunan!


Kri-Andin laatoittajat ovat edenneet kylpyhuonelaatoituksissa. Elimme varsin jännittäviä hetkiä sen suhteen, valmistuvatko laatoitukset ajoissa, koska vesieristeille jouduttiin tekemään näin:


Vesieristyksen alla oli käytetty väärää primeria, joten Kiilto ei olisi antanut minkäänlaista takuuta eristykselle. Eristeen alle oli jäänyt myös niin paljon pölyä, että se lähti melko helposti kuorimalla. Uusiksi meni siis vesieristeet ja Kri-And vaihtoi laatoittajat. Seuraavilla olikin jo parempi asenne ja nyt on vesieristys ainakin kunnolla tehty. Kaikesta huolimatta aikataulussa on pysytty ja tänään laatoittajat saumaavat viimeiset laatat ja laittavat silikonit. Valmiina huomiseen kiintokalustetoimitukseen (kuvat viikolta)!
Alakerran kylpyhuoneeseen valitsimme metallinhohtoisen mosaiikin valkoisen 30x60 -laatan ja mustan lattialaatan kaveriksi. Saumoitus 2mm saumalla. Yläkerran kylppäri on ihana, mutta kuvat olivat sen verran heikkolaatuisia, että esittelen sitä myöhemmin.

Meille tuli yhteensä 4 tehosteseinää. Tässä yläkerran makuuhuoneen ja työuoneen seinät. Seinät on maalattu itse.

LVI Trio on asentanut maalämmön ja lattialämmityksen. Hei hei vaan, raksalämmittimet!

SähköSpec on asentanut valot autotalliin, tekniseen tilaa ja varastoon ja virittänyt sähkökaappia ja pumppaamoiden keskuksia.

Kivikauhan aliurakoitsija SatuSepeli on käynyt asentamassa tontin takaosan sadevesikaivot sekä ojan salaojaputken ja levittämässä multakasaa ja tasannut pihaa.
Olemme myös itse olleet kaiken liikenevän ajan tontilla tai tavaraa hakemassa. Onneksi lapsetkin ovat tottuneet nukkumaan vaunuissa ja olen siten saanut päikkäriajatkin hyödynnettyä seinien ja saunapaneleiden maalauksessa, siivoamisessa ja muunlaisissa pikku hommissa. Myös appivanhemmat ovat olleet suureksi avuksi lastenhoidossa ja isäni on hoitanut peräkärryn kanssa talon jätehuoltoa.

Reipas vauhti on syytä ollakin, sillä teimme rohkean vedon ja irtisanoimme vuokra-asuntomme marraskuun loppuun. Myös muuttotarkastus on jo varattu. Hurjaa! TJ14, jaksaa, jaksaa! 

10 kommenttia:

 1. Sauna on UPEA! Wau!! :-)

  Tsemppiä loppurutistukseen. Tulee varmasti olemaan kiireiset ja rankat 2 viikkoa, mutta on varmasti sen arvoista. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällä viikolla tuli lasiseinäkin, joten pientä viimeistelyä ja sitten saunotaan!

   Poista
 2. Oi wau! Tehän olette jo tosi pitkällä! Ihana sauna ja tosi hyvännäköistä muutenkin. Paljon tsemppiä viime metreille!

  VastaaPoista
 3. Mehän edistytään ihan samaa tahtia. :) Tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Meni kyllä koko viikonloppu viimeisiä pakatessa, siivotessa, purkaessa ja roudatessa. Ohi on! :)

   Poista
 5. Tsemppiä sinne loppurutistukseen, hurjaa vauhtia teillä projekti on edennyt!

  Meillä myös on Lammi-kivitalo projekti Helsingissä kesken. Olisinkin nyt tiedustellut, että osaatko sanoa mistä rakennusaikaisen ulko-oven (mitat 1000x2300) voisi mahdollisesti löytää / sattuuko teillä olemaan ylimääräistä myynnissä :)?

  Kivaa joulun odotusta uudessa upeassa kodissa!

  Yt. Tarja Siltanen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen, että vastaus tulee vasta nyt. Meillä rakennusaikainen ulko-ovi tehtiin vanerilevystä sekä rautakaupasta hankituista saranoista ja riippulukosta. Ei mennyt timpureilta kuin hetki tehdä. Talvikäyttöön ovi kannattaa eristää. Ovi on valitettavasti jatkanut käyttöään pienempinä palasina, joten ei ole myytävänä. Raksakimppa-ryhmässä on tasaisin väliajoin raksaovia myynnissä, kannattaa kysellä sieltä! :)

   Poista