torstai 20. maaliskuuta 2014

Rakennuslupa, vihdoin!Tuuletuksen paikka! Rakennuslupapäätös on vihdoin tehty!  Kuohujuomat on valmiina, mutta jäävät nautittavaksi myöhemmin, sillä allekirjoittanut on toipumassa vatsataudista, tuosta lapsiperheen jokatalvisesta riesasta. 

Vuosi on mennyt todella, todella nopeasti. Vuosi sitten olimme harkitsemassa tontin ostamista ja silloin ajattelimme suunnittelulle olevan valtavasti aikaa. Mihin se aika meni? Nytkö pitäisi alkaa hommiin? Onneksi asiat alkavat olla monelta osin selviä ja päästään vihdoin itse asiaan. 

Rakennusluvan saamisessa meni lopulta 12,5 viikkoa. Rakennuslupaan liittyviin asioihin ei voi varata liikaa aikaa.

8 kommenttia:

 1. Jihuu, onnea luvasta! Me aina puhumme, että sitten poksautetaan pullo kuohuvaa kun asunto on myyty, lupa saatu, rakentaminen alkaa...you name it! Vielä ei olla poksauteltu, mutta ehkä joskus sitten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä muuttopäivän iltana poksahtaa? Tai lopputarkastuksen jälkeen? Tai tupareissa vieraiden kanssa kaikkien poksautusten edestä? :D Itse ainakin olen monesti iltaisin niin väsynyt, ettei enää jaksa juhlistaa, vaikka superhyviä uutisia olisikin tullut:)

   Poista
 2. Jes! Onnea! Täytyy todeta, että tuo lupakäsittely on tämän perusteella varsin hidasta Helsingissä. Oulussa on ilmeisesti hiukan erilainen menettely, kun alkuvaiheessa me käytiin pari kertaa rakennusvalvonnassa kyselemässä kommentteja, ja oltiin sähköpostitse yhteyksissä. Hakemusta täydnnettiin viikon sisään sen jättämisesti kahdella dokumentilla, jonka jälkeen saatiin tieto, että homma kunnossa. Meidän tapauksessa tasan kahden viikon päästä hakemuksen jätöstä oli lupa postilaatikossa. Edes joku asia siis sujuu pohjoisempana nopeasti.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olenkin kuullut, että Oulussa lupa-asiat käsitellään esimerkillisesti. Ehkä siihen päästään joku päivä Helsingissäkin?

   Poista
 3. Onnea luvasta ja tsemppiä vatsataudista toipumiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tauti on onneksi selätetty. Toivottavasti se oli tällä erää viimeinen meidän perheessä.

   Poista
 4. Onnea! Se on oikein juhlia ja nauttia kun menee eteenpäin!

  Pitkän oikeusprosessin jälkeen saamme nyt vihdoin rakentaa loppuun autokatos-parveketerassimme. Olemme mieheni kanssa sopineet, että poksautamme ihan Dompan sitten sinä päivänä, kun kaikki on valmista ja parveketerassi vihitään käyttöön virallisesti!

  >> http://projekteistaisoin.blogspot.fi/2013/06/postia-hallinto-oikeudelta-vol-3.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olenkin käynyt lukemassa blogianne. Hurjan kuuloinen tuo prosessi ja ennen kaikkea odotus. Onneksi kaikki ratkesi parhain päin. Olette todellakin Dompan ansainneet!:)

   Poista