sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Runkourakoitsija valittu

Olemme valinneet runkopystyttäjän ja talomme tulee pystyttämään Otepest! 

Runkourakka sisältää perustukset, ulko- ja sisäseinien asennus- ja valutyöt, onteloiden asennukset, kattorakenteet tiileistä yläpohjan kipsilevyihin, kantavat terassi- ja parvekerakenteet, kuistin valutyöt sekä hormin ja porraselementin asennukset.

Tarjousten vertailua
Saimme runkourakasta yhteensä 4 tarjousta rakennekuvien pohjalta. Pyysimme jo arkkitehtikuvien perusteella tarjouksia hieman laajemmin Lammin tarjoamien urakoitsijoiden lisäksi, mutta vain kahdelta näistä lopulta saimme tarjouksen. Ainakin kaksi muuta olivat hyvin kiinnostuneita ja lupasivat tarjota, mutta heistä ei enää kuulunut.

Kilpaileva tarjous 1: Edullisin
Sisällöltään laajempi kuin valittu tarjous (sisälsi myös nostot ja telineet), mutta urakoitsija oli pk-seudulla tuntemattomampi ja hintaero ei ollut merkittävä. Tähän tarjoukseen verrattuna koimme ostavamme varmuutta ja mielenrauhaa suositusten ja kokemusten perusteella.

Kilpaileva tarjous 2:  Vahvin kilpailija
Tarjous oli hintatasoltaan samaa luokkaa ja urakoitsija tuntui yhtä osaavalta valittuun verrattuna. Tämän urakoitsijan etuna olisi ollut mahdollisuus teettää sisätyöt samalla urakoitsijalla. Valinnan ratkaisi rakennuttajien suositukset ja se, että vastaavamme oli työskennellyt valitun urakoitsijan kanssa aiemminkin. Lisäksi Otepestin Madis työskentelee myös itse paljon työmaalla ja on siten täysin perillä siitä, miten asiat etenevät ja millaista jälki on.

Kilpaileva tarjous 3:
Tarjous oli laajempi kokonaisuus, jossa samalta urakoitsijalta oli saatavissa kaikki maatöistä LVI- ja sähkötöihin sekä sisätöihin. Tämä tarjous erosi runkourakan osalta siinä, että se sisälsi kaikki tarvittavat betonit, teräkset, nostot ja telineet. Tämä olisi ollut itselle helpoin, mutta hinta sen verran korkeampi, että emme halunneet maksaa oman työmäärän vähentämisestä niin paljoa. Tällä urakoitsijalla ei myöskään ollut yhtä pitkää kokemusta Lammi-taloista kuin valitulla urakoitsijalla.

Valittu tarjous:
Otepestillä on runsaasti kokemusta Lammi-pystytyksistä ja ennen kaikkea tyytyväiset rakennuttajat. Vastaava mestarimmekin on työskennellyt heidän kanssaan aiemmin. Melko levollisin mielin pystyimme valinnan tekemään, eikä vielä ainakaan yhtään epäilytä, etteikö tämän osalta kaikki menisi suunnitelmien mukaan. Urakoitsija lupasi myös hoitaa määrälaskennan sekä tavaroiden, betoneiden, teräksien ja nostojen tilaamisen osoittamastamme paikasta. Meidän hommaksi jää siten yllä olevien kilpailuttaminen ja rungon nousemisen seuraaminen. 


2 kommenttia:

  1. Voisitko nimetä satunnaisessa järjestyksessä näitä kilpailevia yrityksiä?

    VastaaPoista
  2. Aakkosjärjestyksessä Rakennus JNT, Rakennustoimisto Piipponen ja Varsinais-Suomen Rakenne-Saneeraus. Eipä tässä tarvitse suuri Sherlock olla, että osaa yhdistää urakoitsijan ja kuvauksen :D

    VastaaPoista