maanantai 11. elokuuta 2014

Asuntomessujen antiaEhdimme onneksi muilta kiireiltä tekemään päivän reissun Jyväskylän asuntomessuille. Tarkka valmistautuminen oli tarpeen, sillä eroahdistuksesta kärsivä kuopus tuli mukaan ja kaikkien kohteiden kiertäminen kaksinkin olisi aiheuttanut information overload-ilmiön. Rakennusmaailman ja Dekon asuntomessunumeroiden tupsahdettua postiluukusta aloin tutustumaan kohteisiin ja lajittelemaan niitä must-see, jos-on-aikaa ja jätetään-väliin -luokkiin. Kymmenisen kohdetta tuli rankattua pois sillä perusteella, etteivät ne olleet yhtään meidän tyylisiä. Mm. Skammin talo olisi ollut arkkitehtoorisesti hieno kokea, mutta jätettiin väliin. Kymmenisen kohdetta pääsi must-see-listalle ja yhteensä taisimme kiertää noin 25 kohdetta.

Messujen konkreettisin anti oli Tulikiven messupiste, jossa tartuimme hyvään messutarjoukseen ja tilasimme takan. Visiitistä on jo hetki ja Aalto 4V päältäliitoksella saapuu tontille tällä viikolla. Schiedel Permeter siellä jo odotteleekin. Näistä lisää myöhemmin.


Aalto 4V. Kuva: Tulikivi

Messuille lähdimme metsästämään ennen kaikkea ideoita pintamateriaaleihin: laatat, lattiat, seinämaalit ja -tapetit sekä kylpy- ja saunatiloihin. Lisäksi silmäykset valaistukseen, pihoihin, sisäoviin, hauskoihin yksityiskohtiin ja kauniisiin sisustuksiin.

Täysin tyylimme mukaista kohdetta ei messualueelta löytynyt, mutta monesta kohteesta löytyi kivoja huoneita tai yksityiskohtia. Isku-talossa oli alakerrassa laattana hyvin samantyyppinen laatta kuin tämänhetkinen ykkösvaihtoehtomme, mutta valitettavasti siitä näkyi vain vähän suojapapereiden alta ja nekin osat olivat likaisia. Toisin sanoen ei vakuuttanut vielä täysin. Lumous-talon kiiltävä marmorilaatta oli upea, mutta sen olemme hylänneet lapsiperheen epäkäytännöllisyyden vuoksi.

Seuraavassa kameralle tarttunutta inspiraatiota messuilta:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti