keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Imurikauppias

Meillä kävi eilen imurikauppias, joka kauppasi Kirby-imuria. Kokemus oli hieman erikoinen. Myyjän myyntityyli oli erittäin amerikkalainen, todennäköisesti koulutuksessa saatujen ohjeiden mukainen kaikkine kysymyksineen. "Eikö olisi mukavaa, jos matossanne ei olisi tätä määrää hiekkaa?" "Olisiko mukava saada se sieltä pois?" Joo, toki, mutta kysymys lienee millä hinnalla.

Outoa oli myös myyjän käynnin aikana soittamat puhelut toimistolle, joissa hän kertoi, mitä ollaan keskusteltu. Toimiston tyyppi halusi myös puhua minun kanssani ja teki "erikoistarjouksen", jossa hinnasta lähti n. 500 euroa. Veikkaan, että se on sama kaikille. Eikö toimistolla luoteta siihen, että myyjä osaa hommansa?

Laite itsessään vaikutti erittäin pätevältä ja tehoa riitti merkittävästi enemmän kuin meidän pikku-Boschissa. Olkkarin mattomme tuli samalla pestyä. Laitteesta tosin lähti niin kova ja kimeä meteli, että normi-imurista pitävä vauvamme pelkäsi sitä. Laite myös näytti jenkkiläiseltä kasarituotokselta ja osia oli mukana kymmeniä. Lisäksi hinta oli aivan liian korkea: 3500 euroa! Jos laite päivitettäisiin ulkonäöltään ja melutasoltaan nykypäivään ja hinta olisi tonnin luokkaa, voisi myyntikin vetää huomattavasti paremmin. 

Kirby Sentria II -imuri
Kuva: Kirby www.kirby.com

Huuto.netin perusteella jotkut ovat tehneet virhehankintoja: Imureita löytyi lähes käyttämättöminä noin tonnilla. Kallis heräteostos. Meille taitaa riittää keskuspölynimuri, vaikka siinä ei lentokoneen moottoria olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti