lauantai 11. tammikuuta 2014

Asuntomessut

Näin talven keskellä sitä alkaa ennemmin tai myöhemmin haaveilemaan keväästä ja kesästä. Minun tapauksessani yleensä ennemmin, koska en nauti tästä pimeydestä ja kylmyydestä. Auringon tultua tuntuu, että energiaa on ainakin kymmenkertaisesti!

Ensi kesänä meillä rakennetaan, joten ulkomaille emme ole suuntaamassa. Kesällä täytyy kuitenkin suunnata Jyväskylään, jossa järjestetään tämän vuoden asuntomessut. Messujen teemoina ovat Puu-Tarha ja Aalto. Rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota puumateriaalien käytöön, vihertehokkuuden pilotointiin Suomessa, valaistukseen sekä ekologisiin arvoihin. Asuinalueella nautitaan luonnonläheisen elämän ja tiiviin kaupunkiasumisen parhaista puolista. 

Kuva: Asuntomessut

Aallon henki messualueella näkyy monimuotoisen asumisen yhdistäämisessä rajoja rikkovaan kekseliääseen arkkitehtuuriin sekä luonnonläheisyyden yhdistämisessä city-arkkitehtuuriin. Aalto tähtäsi suunnittelussa yksinkertaisiin, geometrisiin, kauniisiin ja samalla käytännöllisiin rakenteisiin.  

Tässä on varmasti yksi puhutuimmista ensi kesä messukohteista, Talo Luck. Alvar Aallon tyyli näkyy mielestäni hyvin; talo muodostuu tontin reunoille ja keskelle jää suojaisa ja valoisa atrium-piha. Myös sisätiloissa on toteutettu tavallisuudesta poikkeavia ratkaisuja. Juuri tällaisia, erilaisia kohteita asuntomessuilla haluaa nähdä, vaikka ne eivät kaikilta osin omaa asuntoihannetta vastaisikaan!


Kuva: Talo Luckin blogi


Kuva: Talo Luckin blogi


Luckin talosta voi lukeaa lisää heidän blogistaan. Myös muutamista muista messukohteista ja rakennuttajista pääsee lukemaan blogeista. 

  • Messualueelle rakentaa myös hiihtäjä Matti Heikkinen
  • Daaliatielle Dekotaloa rakennuttava Henna perheineen kertoo kattavasti messurakentamisesta ja projektistaan täällä.
  •  "Elämän lanka" -messutalossa on erikoisuutena teräsrunko ja erillinen pihasauna. 
  • Koiraystävällistä messutaloa, Hauhausia rakennetaan täällä. Hauhaus on reilu 100m2 Ainoakoti, jonka taloautomaatiossa on huomioitu myös perheen lemmikit.
  • Viisihenkinen perhe hakee Honkarakenteen muuttovalmiista hirsitalosta puhdasta ilmaa ja uutta alkua homeongelmien jälkeen.
  • Ensimmäistä kotiaan rakennuttavan perheen tunnelmia pääsee seuraamaan P.S. Putkeen meni -blogista täältä.
Myös Vantaa 2015-messurakentajien etujoukko on aloittamassa! Eye of the Tiger ja talo Savukvartsi aloittelevat urakkaansa. Savukvartsista tulee erilainen tyyppitalo, jonka tavoitteena on elinkaaren mukana taipuva, terveellinen talo, joka kuluttaa vähän ja kierrättää senkin. 


Messuilta odotan näkeväni tavallisuudesta poikkeavia, rohkeita ratkaisuja ja valintoja. Käytännöllisiä ja erikoisempia ideoita, joita voisi mahdollisesti soveltaa myös omassa kodissa. Tai sitten näkee, mistä ei ainakaan tykkää. Etenkin pihat kiinnostavat, koska sen toteutus menee joka tapauksessa kesälle 2015. Olen erityisen ilahtunut siitä, että pihoissa on tänä vuonna kasvimaita ja taimitarhoja! Viime vuoteen verrattuna kaipaisin enemmän vaihtelua pintamateriaaleihin, etenkin laattojen osalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti