keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Teräs- vai komposiittiallas?

Keittiöön on nykyään saatavilla erilaisia komposiittitasoja ja altaita. Komposiittitasot eivät ihan budjettiimme mahdu, mutta komposiittialtaan edullisuus yllätti. Tai en tiedä voiko 400 euron allasta pitää edullisena, mutta allas ei ole juurikaan kalliimpi kuin vastaava teräsallas.

Kuva: Stala

Valitsimme keittiöön Stalan Combo CEG51-komposiittialtaan. Myös mm. Frankella ja Lapetekilla on tarjota omat vastaavat tuotteensa, mutta Stalan altaassa on minikokoinen lisäallas, josta voi vaikka laskea juomavettä, kun muu allas on käytössä. Stalan allas on myös ulkonäöllisesti tyylikäs. Altaan saisi myös valkoisena, mutta myyjäkin sanoi, että kahvitahrat yms. kyllä ajan kanssa näkyvät siinä. Tummempaa ei tarvitse päivittäin hinkata puhtaaksi.

Lapetekilla (Blancon Silgranit-altaat) on eniten valikoimaa sekä komposiittialtaiden malleissa että väreissä.  Jäämme ehkä vielä harkitsemaan tiskipöydällistä allasta.

Kuva: Lapetek

Kuva: Franke


Verrattuna teräsaltaaseen, komposiitin ei pitäisi naarmuuntua yhtä helposti. Toisaalta jossain mainittiin, ettei komposiitti kestä kaikkia pesuaineita yhtä hyvin kuin teräs. Komposiitti näyttää hieman huokoisemmalta, mutta pitäisi olla erittäin hygieeninen ja likaa hylkivä. Komposiittialtaita on onneksi ollut jo jonkin aikaa markkinoilla, joten pahimmat ongelmat on huomattu ja tuotteita kehitetty. Käytännössä (pikaisen tutustumisen pohjalta) sanoisin, että suurin ero komposiitti- ja teräsaltaan välillä on ulkonäkö. 

Onko kellään kokemuksia komposiittialtaasta? Suositteletko?


Kuva: Stala

Yllä olevassa kuvassa oleva musta hana on aika kivan näköinen! Hanoja meille ei ole vielä valittu, täytyy tutustua valikoimaan. Stalalla on myös lisäosa-valikoima, johon kuuluvat mm. altaisiin täysin sopivat valutusallas, leikkuulauta ja apuallas. Nämä mahdollistavat yhden ison altaan ottamisen kahden pienemmän sijasta.

1 kommentti:

  1. En missään nimessä voi suositella enkä ottais kotiini komposiitti allasta. Komposiitti allas sopii sellaiseen kotiin jossa ei koskaa tehdä ruokaa eikä syödä sitä. Näyttelykotiin tehty kaunis tuote.

    VastaaPoista