perjantai 24. tammikuuta 2014

Pyrolyysipuhdistusvertailun tulokset - ei toimi!

Kuluttaja-lehti (1/2014) on vahvistanut omat arvailuni siitä, ettei pyrolyysiuunit toimi ihan niin hienosti kuin miltä kuulostaa. Pyrolyysitoiminnolla varustettujen uunien pitäisi puhdistua automaattisesti uunin nostaessa lämpötilan todella korkeaksi, jolloin lika palaa tuhkana pois - huis vaan! Tuntikausia uunia hinkanneena tämä kuulostaa mahtavalta ominaisuudelta, mutta kuten niin monissa uusissa toiminnoissa, kaikki ei ole vielä ihan kohdallaan.

Bosch HBG761620S - pyrolyysien parhaimmistoa

Iltasanomien mukaan testissä olleista kahdeksasta uunista puolessa rasvatahrat eivät lähteneet kunnolla, uuni savutti ja uuniluukku kuumeni. Myös paremman puolen uunien toiminnoissa oli parantamisen varaa, koska pyrolyysi levitti huoneilmaan pahanhajuista savua. Parhaita olivat Siemensin ja Boschn n. 1300 euroa maksavat uunit.

Siemens HB63AB512S - pyrolyysien parhaimmistoa

Eli parhaassa tapauksessa uuni on puhdas, mutta koko asunto haisee. Juu ei kiitos, ainakaan useiden satojen eurojen lisähinnalla. Mietitään pyrolyysiä uudelleen sitten keittiörempan yhteydessä parin-kolmenkymmenen vuoden kuluttua. Jos se on siihen mennessä saatu toimimaan tarkoituksenmukaisesti tai keksitty jotain vähemmän vaarallisen kuuloista.

11 kommenttia:

 1. Meillä keittiöön tuli Siemensin koneet ja pyrolyysipuhdisteinen uuni ja toimii. En vaihtaisi mistään hinnasta tavalliseen. Uuni lämpeää puhdistuksen aikana tosi kuumaksi ja lika palaa tuhkaksi uunin pohjalle. Ja ei kärytä eikä haise.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pyrolyysistä on hyviäkin kokemuksia! Siemenshän oli vertailussakin parhaimmistoa. Kuinka usein puhdistat uunia? Kauanko puhdistuksessa kestää? Kuumeneeko uunin luukku pyrolyysin aikana? Voiko pellitkin pyrolyysipuhdistaa?

   Poista
  2. Sama mieltä! Siemens on hyvä! Harmittaa, kun muutetaan enkä saa uunia mukaan, kun uuden asunnon liesi paikkka on vain 50 cm!

   Poista
 2. Hmmm… Tästä pyrolyysitoiminnosta oli iltasanomienkin kommenteissa ristiriitaisia kommentteja - ne, joilla uuni oli olivat pääsääntöisesti tyytyväisiä. Myös ylläoleva kommentti on pyrolyysin puolesta. Minkähän uunin sitä sitten itselleen valitsisi?

  Luulen, että meillä painaa vaakakupissa muut uunin ominaisuudet, haluaisin erään Mielen uutuuden, joka lupaa paistaa sämpylät pinnalta rapeiksi, mutta sisältä pehmeiksi. Jos uuniin kuuluu pyrolyysitoiminto, niin se on vaan plussaa. Katsotaan sitten miten sitä pyrolyysitoimintoa tulee käytettyä. Pelkän pyrolyysin perusteella en uunia ole valitsemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin juuri näin - otimme sen uunin, joka toiminnoiltaan oli meille riittävä ja katsottiin paljonko seuraavan mallin toiminnoista joutuisi maksamaan. Jos pyrolyysi olisi ollut toiminnoissa mukana, mikäs siinä - eihän sitä ole pakko käyttää. En kuitenkaan halua pelkästään pyrolyysista maksaa, kun sen toiminnasta ei ole takeita.

   Rapeakuorisista sämpylöistä pakko vinkata sinulla tämä Sikke Sumarin Namaste-sämpyläresepti:

   http://sikkesumari.blogspot.fi/2013/02/rapeakuorisia-sampyloita-aamuksi.html

   Nopea valmistella, käsiä ei tarvitse sotkea ja sämpylöistä tulee ihan täydellisiä - rapeita päältä ja pehmeitä sisältä. Onnistuu joka kerta normiuunillakin :)

   Poista
 3. Voi että, näyttävät hyvältä nuo sämpylät - täytyy ehdottomasti kokeilla! Kiitos linkistä ja vinkistä ;)

  VastaaPoista
 4. Suosittelen lämpimästi. Meillä jo toinen, enkä mihinkään vaihtaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Minkä merkkinen teillä on? Eli toimiiko muukin kuin Siemens todistetusti? :)

   Poista
 5. Minäkin suosittelen pyrolyysia. Edellisessä talossa oli meillä oli Electroluxin uuni ja pyrolyysitoiminto toimi mainiosti. Luukku ei kuumennut, vaikka uuni paahtoi tulikuumana tuntikaupalla. Uuteen taloonkin on tulossa pyrolyysiuuni, tällä kertaa AEG:n.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mä muistelen näitä kokemuksia varmasti, kun hinkkaan sokeripaloilla tavallisen uunin pinttyneitä rasvatahroja. Ehkä mä vielä tarkistan paljonko siitä pyrolyysista tulisi lisähintaa... :D

   Poista
 6. Älkää ainakaan mitään wirhlpoolia ostako. Pesukoneet pyrolyysi ja jääkaappi. Ihn syvältä. Huoltokaan ei pelaa. Kannattaa soittaa huoltoon vaikka huvikseen. Näätte minkä kanssa ootte tekemisissä kun joudutte kalliitten koneiden kaa kuseen

  VastaaPoista