lauantai 21. kesäkuuta 2014

Ajatukset kohti sisustusta

Kattourakoinnin alettua tajusimme, että voisi olla järkevää maalata avoräystään aluslaudat ennen niiden asentamista. Maalaukseen olisi kuitenkin ollut vain muutama hassu päivä aikaa ennen asennusta. Lisäksi, koska kesäsää tarjoilee parastaan, ei pihalla maalaaminen olisi oikein onnistunut. Onneksi aluslaudat ovat pohjamaalattuja, niin homma ei ole ihan niin kamala, kun laudat ovat katossa.

Saimme urakoitsijaltamme Madikselta myös pienen herätyksen. Aluslautoja kukaan katso ja ne ehtii rappauksen yhteydessä ehtii hyvin. Sen sijaan meidän olisi aika sopia sisätyöasiat kuntoon ja valita pintamateriaalit. Valaistussuunnitelmakin pitäisi käydä vielä läpi ja tehdä lopulliset päätökset.

Jotenkin sitä on ajatellut, että rakentamisessa nyt vaan kestää ja pintamateriaalit valitaan "sitten joskus". Eihän niitä ihan päivässä valita, joten ihan hyvä herätä asiaan jo tässä vaiheessa. Mutta mistä aloittaa?

Aloitin etsimällä laattainspiraatiota ja ABL:n nettisivuilta löytyy todella tyylikkäitä kuvia toteutetuista kohteista. Löytyi sieltä muutama tosi potentiaalinenkin vaihtoehto!

Alakerta tulee näillä näkymin kokonaan laatoitettuna, koska keittiö katkaisee olohuoneen ja ruokailutilan ja keittiöön haluaisimme laatat. Olemme ajatelleet vaaleaa lattialaattaa, joka kiiltää vähän tai vähän enemmän. Esimerkiksi tämän tyyppinen:

Laminam Oxide Perla 100x100cm Kuva: ABL-Laatat
Laminam Oxide Perla 100x100cm Kuva: ABL-Laatat

Onko korkeakiiltoinen jo liian kiiltävä? Puolikiiltävän keittiön kanssa se voi olla jo liikaa.


Life Bianco 80x80cm Kuva: ABL-Laatat

Kylppäriin tai vessaan tällainen mosaiikkitehoste olisi ihana. Lattialaattakaan ei ole hassumpi, mutta laittaisin viivat suoraan sekaladonnan sijaan:


FAP Velvet Spring 30,5x56cm ja mosaiikki Kuva: ABL-Laatat4 kommenttia:

 1. Tuttu tunne :) Meille on tulossa laatat ABL:ltä. Heillä on mittatarkkoja laattoja kivasti ja itse tykkään kapeasta saumasta. Jos asioitte siellä, voin lämpimästi suositella myyjää nimeltä Marika. Tosi palvelualtis ja asiansa osaava myyjä :) Tsemppiä valintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävimme ABL:llä suunnittelemassa ja hyviä laattoja sieltä löytyikin! Myyjä oli Marika S. Siellä on töissä myös toinen Marika. Kun laattoja on valittavana useaan tilaan, saa laattaliikkeissä kulumaan helposti 2 tuntia kerralla. Tämä on kuitenkin sitä rakentamisen parasta antia!

   Poista
 2. Mitä kiiltävämpi lattia, sen paremmin siinä näkyy pöly ja muu lika. Meillä on täysin matta laatta ja kesäauringon siihen osuessa on sekin aika armoton, joten suosittelen vähiten kiiltävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio! Nyt 3 laattakauppaa takana ja huomasimme, että peilikiiltävässä näkyy kaikki pienetkin lähmäjäljet. Vaikka siivoamisesta pidänkin, en halua olla kokoajan kiillottamassa lattiaa. Löysimme kuitenkin muutaman muun kiiltävän, joiden pinnassa on sen verran tekstuuria, ettei lähmät näy, eikä laatta ole liukas. Ihan mattaan tuskin päädymme, mutta varaan itselleni oikeuden vielä muuttaa mieltä! :)

   Poista