sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Enää ei sada sisään!

Katto on edistynyt hyvin ja aluskate sekä räystäät ovat valmiit. Täytyy kyllä ihailla Otepestin työjälkeä, räystäät näyttävät lähes virheettömiltä! Talo on säältä suojassa ja sateensuojaa näillä ilmoilla tarvitaankin. Olen jo melkein luovuttanut kesäisten ilmojen toivossa ja siirtänyt katseet kohti ensi kesää, jolloin toivottavasti paremmista ilmoista pääsemme nauttimaan omalla pihalla pihapuuhien merkeissä.

Olemme pohtineet räystäiden väritystä. Tästä näyttää olevan kaksi koulukuntaa. Toisessa alaräystäät ovat katon väriset (meillä tummanharmaa) ja toisessa, yleisemmässä räystäät ovat valkoiset, vaikka katto on tumma. Kumpi näyttää paremmalta? Etuterassin ja autotallin räystäistä tulee todennäköisesti valkoiset, koska tummanharmaa katto pimentäisi sisäänkäyntiä, mutta toisen kerroksen räystäät voisi hyvin olla tummatkin. 

Toinen väripohdinta koskee pylväitä. Piirustuksissa pylväät ovat tummanharmaat, mutta valkoiset pylväät hieman houkuttaisivat. Kauniit pylväät tulisivat näin ehkä enemmän esille. Ei näillä pohdinnoilla onneksi kiire ole, vaan voimme rauhassa katsella ja makustella eri toteutusvaihtoehtoja. Ajatuksia ja ideoita näitä koskien otetaan kuitenkin mielellään vastaan!

Menneellä viikolla on myös purettu yläkerrasta ja autotallista telineet, joita tarvittiin yhteensä vajaa pari kuukautta. Muutama teline jäi vielä parveketta varten. Yläkerta avartui saman tien ja tilojen hahmotuskin parantui, vaikka sisäseinät vielä puuttuvat.
Ensi viikolla meillä on edessä runkokatselmus sekä lattiavaluvalmisteluja. Styroksit (kyllä, uudella papereiden leimaamisella SPUt oli mahdollista vaihtaa styroksiksi. Kiitos vielä RintaWillan Samipekalle asian kommentoimisesta!), teräsverkot ja muu tarvikkeet odottavat tontilla asennusta. Sähkäri ja putkari tulevat myös tekemään omat vetonsa lattian sisään. Seuraava viikko alkaa lattialämmityksen asennuksella ja heinäkuun puolessa välissä meillä on lattiat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti