tiistai 3. kesäkuuta 2014

Rautakauppa uusin silmin

Pääsin blogiyhteistyön merkeissä viettämään raksailtaa Byggmaxiin. En ollut aiemmin vieraillut Byggmaxissa, joten käynti tuli tarpeeseen. Varsinkin, kun nykyään saa jatkuvasti metsästää erinäisiä rakennustarvikkeita. 

Suurin osa rautakaupoista toimii siten, että suuremmissa hankinnoissa kauppaan perustetaan tili ja saadaan tietty alennusprosentti, joka vaihtelee tuotteryhmittäin. Isommissa hankinnoissa tarjouksia voi pyytää useammilta rautakaupoilta. Ammattilaisilla ja rakennusliikkeillä alennusprosentit ovat vielä erikseen. Byggmax toimii hieman eri tavoin. Esillä oleva hinta maksetaan kassalla, eikä alennusprosentteja jaella. Hinnat ovat jo valmiiksi erittäin kilpailukykyisiä. Lisäksi opin, että
 • Iso osa tuotteista on kotimaisia ja kotimaisia tuotteita on tulossa yhä enemmän
 • Edullisuus perustuu itsepalveluun ja rajoitettuun tuotevalikoimaan ("rautakaupan Ikea"), ei tuotteiden heikkoon laatuun. Hesarissakin hiljattain olleen parkettitestin tulokset löytyy täältä
 • Peruspuutavaran lisäksi Byggmaxista saa myös mm. ovia, parketteja, laattoja, putkia, eristeitä, listoja ja muita rakentamisen perustarvikkeita. 


Espoon Byggmaxin porukka tuntui todella mukavalta ja vaikka konsepti perustuu itsepalveluun, myyjät kyllä auttavat hukassa olevia ostajia. Infoa on saatavilla myös nettisivuilla sekä myymälän infokylteissä. Suppeampi tuotavalikoima on tavallaan helpottavaa: ei tarvitse pohtia kymmenen eri vaihtoehdon kanssa, kun perusratkaisu ajaa asian aivan yhtä hyvin. Varastosaldonkin voi tarkistaa valmiiksi netistä.


Illan parasta antia oli myös päästä tapaamaan muita raksabloggaajia! Paikalla olivat lisäkseni Kotina Kivitalo, Villa Vertikaali, Musta Ovi, Projekteista Isoin sekä rakentamista suunnitteleva Plusmimmi. Saimme  käytännön harjoitusta raksaamista varten, kun saimme valmistaa omat halkokorit. Sen ja muiden nikkarointi-, rakennus- ja remontointiprojektien ohjeita löytyy Byggmaxin sivuilta. Tässä, kun pikkuhiljaa pääsen porakoneen kanssa sinuiksi, voisin kokeilla esimerkiksi kätevän säilytyspenkin rakentamista terassille. Ehkä se talo kuitenkin ensin? 
6 kommenttia:

 1. Oli tosi kiva tavata, Saija! Toivottavasti törmätään vielä näin "livenä" jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Toivotaan, että pian törmäillään! Juttua varmasti riittäisi:)

   Poista
 2. Itse en ole kyllä vielä huomannut bygmaxin edullisuutta muuten kun hyllynreunahinnoissa versus k-rauta/terra vaan pysynyt pienemmissä rautakaupoissa kuten sr-rauta, rautia, meltex joiden hinnat ovat jotain ihan muuta tavaroita tilattaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpailutus kannattaa ehdottomasti! Byggmaxin osalta on mielestäni kätevää, että tarjousta ei joudu odottelemaan, vaan hintatason voi tarkistaa suoraan netistä.

   Poista
 3. Alennusprosenttien jälkeen (jokainen neuvoteltu erikseen) meillä oli ns. perusrautakaupat huomattavasti halvempia kuin Byggmax, mielestäni Byggmaxin konsepti toimii hyvin tyyliin terassirakentajalle tai pakettitalon rakennuttajalle mutta ei isomman projektin hankintoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä voi olla hyvin totta. Isommassa projektissa tarvitaan usein myös suurempaa valikoimaa ja erikoistarvikkeita sekä yksilöllistä palvelua, joita perinteiset rautakaupat pystyvät tarjoamaan. Suurissa hankinnoissa kilpailutuksella on entistä suurempi rooli ja alennusprosentit käsitykseni mukaan isompia.

   Poista