Taustaa


Tässä blogissa seurataan omakotitalon rakennusprojektia Pohjois-Helsingissä. Blogin on tarkoitus toimia projektin päiväkirjana sekä ajatusten ja ideoiden hautomona. Mahdollisesti antaa myös vinkkejä ja tietoa tuleville rakentajille.  

Blogin kirjoitukset ovat subjektiivisia näkemyksiä asioista ja kokemuksistamme. Rakentaminen on meille vielä uutta ja vierasta, joten emme vastaa tietojen paikkansapitävyydestä, vaikka pyrimmekin selvittämään asiat luotettavista lähteistä.


TAUSTAA

Blogia pitää vajaa kolmekymppinen, projekteista innostuva KTM. Mukana myös rakentamisesta innostunut mieheni sekä pienet 2011 ja 2013 syntyneet lapsemme. Olemme talonrakentamisessa ensikertalaisia, joten selvitettävää ja opeteltavaa on paljon. Kokemusta on vain aiemman asuntomme pintaremontista vuodelta 2010.

Ajatus talon rakentamisesta on ollut esillä aina silloin tällöin. Olisimme todennäköisesti jo rakentaneet muutama vuosi sitten, elleivät tonttien hinnat pk-seudulla olisi pilvissä. Varsinkin miehelleni oman talon rakentaminen on suuri unelma, itse olisin voinut muuttaa uudehkoon valmiiseen taloon. Se olisi kuitenkin moneltakin osaa kompromissi. Nyt voimme suunnitella omiin tarpeisiin tulevan talon omilla (sekä tontin ja kaavan) ehdoillamme ja omien mieltymystemme mukaan. Eipä tarvitse remontoida ennen muuttoa!

Tonttinäytön sekä lähes kuukauden kestäneen mietintä- ja selvitystyön jälkeen teimme tarjouksen tontista ja pääsimme sopimukseen hinnasta. Kaupat tehtiin huhtikuussa 2013. Suunnitteluvaiheen jälkeen rakentaminen aloitettiin keväällä 2014.

Tervetuloa mukaan seuraamaan projektiamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti