lauantai 27. syyskuuta 2014

Laattapohdintoja: Kylpyhuoneiden lattiat

Laattavalinnat ovat todella vaikeita. Tavallaan tiedämme mitä etsimme, mutta sitä täydellistä ei ole löytynyt. Tai on löytynyt, moneen otteeseen, kunnes alkaa pohdinnat siitä, näyttääkö laatta kuitenkaan hyvältä isona pintana, onko se liian tasavärinen tai liian levoton, näyttääkö kiilto tahmaiselta, onko laatta liian liukas tai onko mattalaatta tylsä valinta? Puuh.

No, märkätilojen lattialaatat on sentään valittu ja ostettu.

Yläkerran kylpyhuoneeseen meille tulee musta IMI Plain Nero 10x10 ja alakerran pesuhuoneeseen, saunaan, pukuhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen musta Avenue 10x10.


IMI Plain Nero 10x10. Kuva: Laattapiste
Avenue 10x10. Kuva: K-Rauta


Vaihtoehtoina meillä olivat 10x10 ja sitä pienemmät laatat, koska Unidrain-tyyppisiä viemäreitä emme laittaneet. Päädyimme tasamustiin märkätilalaattoihin, koska ne tuovat hyvin kontrastia muuten vaalealle kodille. Ihan perusmattaan 10x10-laattaan emme kuitenkaan päätyneet, vaan haimme kiiltoa tai tekstuuria. Avenue-laatassa on kivimäinen pinta, ei kuitenkaan ihan niin paljon kuin yllä olevassa mallikuvassa. IMI Plain Nero-laatan bongasin raksakimppalaisen ylijäämänä, mutta sitä on tarjolla myös Laattapisteessä. Molemmat laatat ovat läpivärjättyjä, joten mahdolliset kolhut ei paista niin pahasti läpi. 

Tässä vielä Runner upeja, joissa löytyi todella upeita ja kivoja vaihtoehtoja. Mm. Spalifessa oli ihania 5x5 mosaiikkeja useampiakin. Upeimmilla alkoi olla hintaa lähemmäs 200 euroa/m2, joten ne jouduimme jättämään kauppoihin.

Marte Black matt. mosaic 5x5 (Spalife)
ABL-mosaiikki 4,8*4,8 musta matta (ABL)

IA ANT.9010 TULIPANO NERO ja  IA ANT.9010 AS TULIPANO (karheampi märkätiloihin)
Kuva: Laattapiste

RECER INFIN BLACK M10*10 Kuva: Kaakelikeskus

Palaan asiaan alakerran oleskelutilojen 60x60 laatan osalta, joka tuottaa selkeästi eniten päänvaivaa.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti lopulliset valinnat näyttävät hyvältä vielä lattiassakin:)

      Poista