torstai 11. syyskuuta 2014

Taas toisin kuin suunniteltu - viilennyskonvektori

Hormihaasteiden lisäksi saimme lisämietittävää myös viilennyskonvektorin suhteen. Seinämallinen konvektori ei mahtunut sille varattuu tilaan ja kondensiovesiputken vuoksi sen sijoittaminen vaihtoehtoiseen paikkaan olisi ollut hankalaa. Maalämpötoimittajamme kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen päädyimme vaihtamaan mallin kattoon upotettavaan konvektoriin


Höyrynsulkujen kanssa on vielä tekemistä, kun konvektoria asennettaessa katto oli tehty ja kipsilevytkin oli jo isketty kiinni. Konvektorille tulee vielä rakentaa kotelo yläpohjaan. Onhan tämä sijantinsa (yläkerran aulassa portaiden yläpäässä) ja ulkonäkönsä puolesta parempi ratkaisu kuin seinään pinta-asennettava konvektori. 


Maalämpö eteni myös vaakaputkien osalta, kun maalämpötoimittaja kävi kaivamassa putket maahan talon etupihalle kaivolta tekniseen tilaan. Kaupunkimittaus kävi myös merkitsemässä kaivon sijainnin. Rakennuslupaa hakiessa minulle kerrottiin sijaintimerkinnän olevan ilmainen, mutta niin vaan tästäkin muistetaan parin sadan euron laskulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti