maanantai 15. syyskuuta 2014

Tonttitie ja viemäriliitos työn alla

Toissaviikolla tontilla aloitettiin jälleen kaivuutyöt. Ensimmäisenä maahan kaivettiin hulevesipumppaamo ja kaivot. Tämän jälkeen siirryttiin kohti tietä. Kaivaminen on hidasta, koska monttu alkaa heti täyttyä vedestä ja sitä joudutaan pumppaamaan. Koska tonttimme on pehmeää savea, tarvitaan tieosalle ensin teräsarina, jonka päälle mursketta ja vesi- ja viemäriputket. Näiden päälle Finnfoam, jonka päälle vaahtolasia ja mursketta. Päädyimme vaihtamaan vaahtolasin lecasoraan, joka tulee melko lailla edullisemmaksi, koska tieosalle voidaan käyttää kierrätettyä lecasoraa.Pumppaamo on Talokaivon voima ja se asennetaan, koska kaato ei riitä huleveden osalta. Jäteveden kanssa kaato riittää juuri ja juuri. 
Liitos on varattu torstaille ja keskiviikkona puoleen päivään mennessä tulee montun olla katselmuskunnossa. Täytyy myöntää, että jännittää. Ensinnäkin siksi, että tiellä kulkevat viemärit ovat suhteellisen vanhoja, jolloin niiden sijainti ei välttämättä ole liitoskohtalausunnon mukainen. Toiseksi siksi, ettei tontilla vielä tänä aamuna näkynyt ketään ja monttu on täynnä vettä. Pitäkää peukut pystyssä!

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää! Tuo maaurakka meilläkin on edessä huhtikuussa. Maanrakennustyöt pääsevät sitten vihdoin alkamaan meidän ostamallamme tontilla. Miten teillä on nykyään tuon liitoksen kanssa mennyt, onko kaikki toiminut hyvin? Postauksesta kun on hieman aikaa. https://www.koneurakointipykalisto.fi/maanrakennus

    VastaaPoista