tiistai 9. syyskuuta 2014

Takka ja hormihaasteet

Sain napsittua muutaman kuvan takasta ennen kuin se suojattiin pölyltä ja kolhuilta. Se on ihana! Onneksi päädyimme ottamaan takan normaalikorkuisena, koska nyt ruokailutilan ja olohuoneen ikkunoista tuleva valo pääsee tervehtimään eteisestä tulijoita.
MUTTA. Takasta puuttuu hormi ja syynä on se, ettei se mahdu hormille varatusta reiästä. Vaikka mahtuisi, ylempänä tulevat kattotuolit tielle. Aalto-takassa päältäliitos on takassa keskellä, kun taas piirustuksissa hormi on piirretty seinän vierellä kulkevaksi. Ooops.

Onneksi asiaan saadaan ratkaisu ja se tehdään piikkaamalla takan yläosa auki ja vaihtamalla yläkappaleet siten, että hormiliitosta saadaan siirrettyä 10cm seinään päin. Tämä onneksi riittää ja saadaan pitää tämä kaunis malli olohuoneessa ilman hormimutkia tai muita viritelmiä, jotka saattaisivat vaikuttaa paloturvallisuuteen. Tai ilman, että onteloa tarvitsee piikata ja kattotuolia siirtää.

Schiedelin hormi tuli meille Lammin kautta ja saimmekin Lammilta ja runkourakoitsijaltamme hyvin apua asian selvittämisessä. Lopputulos nähdään pian, kun saamme uudet osat tontille ja takka-asentaja pääsee tekemään tarvittavat muutostyöt.

Lesson learnt: Valitse takka jo rakennesuunnitteluvaiheessa ja tarkista hormiliitokset. Tarkista myös rakennusvalvonnasta, että hormi ja suojaetäisyydet ovat riittävät.


10 kommenttia:

 1. Uups, eipä tulisi pieneen mieleenkään, että tuollainen(kin) asia täytyisi huomioida. Onni onnettomuudessa, että homma saadaan ratkaistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Ei tämäkään ratkaisu ilmainen ole, mutta parempi kuin vaihtoehtoiset ratkaisut.

   Poista
 2. Onneksi hormiongelmaan löytyi ratkaisu! Ja teidän takassa on todella kaunis pinta :) Onko teillä takan taakse tuleva seinä tasoitettu (ja maalattu?) erikseen ennen muuta huonetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takan takana oleva seinä tosiaan tasoitettiin ja maalattiin jo, koska takan taakse ei pääse enää oikein mitenkään ja väliin jää kuitenkin sen verran rakoa, että seinä näkyy sieltä. Samalla tasoitettiin ja maalattiin yksi teknisen tilan seinä, koska sinne laitettiin ryhmäkeskusta yms. kiinni.

   Poista
 3. Onpa kaunis takka! Ihana pinta. Me ollaan kanssa nyt jo aika alkuvaiheessa kilpailutettu takkoja ja mm. Uunisepillä suosittelivat juuri valitsemaan takan tosi aikaisessa vaiheessa ja ajattelin, että joopa joo, markkinamiesten puhetta. Mutta taitaa siis pitää paikkaansa. Toivottavasti saatte "oopsit" korjattua :) Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ilmeisesti uuniseppien takoissa yläliitos on nimenomaan takaosasta ja Tulikivellä taas ei ja siirtomahdollisuudet vaihtelee. Suosittelen siis vahvasti tekemään ainakin alustavan päätöksen ja ennen sen muuttamista selvittämään saako uuden takan hormin samaan kohtaan. Ei takkaa onneksi tarvitse vielä tilata, joten jahkailla ainakin voi :)

   Poista
 4. Kaunis takka! Täällä kanssa väännetään noiden takka- ja hormiasioiden äärellä. Teräshormit on niin hurjan kalliita heti, jos niihin tarvitaan jotain mutkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään mun vastaus tähän hävisi bittiavaruuteen. Me ei ehditty kuulemaan mutkan hintaa. Onhan se kaikin puolin vähän hankala ratkaisu, kun nuohouksen tulee onnistua, paloturvallisuudesta varmistua ja vielä ulkonäöllisesti näyttää järkevältä. Toivottavasti teidänkin hormiasiat ratkeaa parhain päin!

   Poista
 5. Kaunis takka! Onneksi saatte asian siististi ratkaistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Edelleen odotamme muutososia Tulikiveltä. Ihan vielä ei uskalla huokaista helpotuksesta.

   Poista