torstai 12. kesäkuuta 2014

Aina ei mene ihan putkeen

Rakennusprojekteissa tuntuu aina menevän jotain pieleen. Toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Olen osannut odottaa, että vastoinkäymisiä meidänkin kohdalle tulee osumaan. Samalla olen toivonut, että nämä vastoinkäymiset olisivat sellaisia, etteivät ne vaikuttaisi kovin pahasti aikatauluun tai budjettiin, saati molempiin.

Kattotuolit saapuivat tontille keskiviikkoaamuna. Rekka ei mahtunut kääntymään pihaan, joten paikalle jouduttiin järjestämään nosturi erittäin nopealla aikataululla. Kympin aikaan soi puhelin: kattotuolit ja päätykolmiot ei matchaa. Jossain on virhe. Päätykolmioiden valuun aikaan alle 2h. Mitä tehdään? Perutaan valu ja sahataan päätykolmiot kattotuoleihin sopiviksi? Valetaan ja tarvittaessa timanttiporataan päätykolmiot kattotuoleihin sopivaksi? Tilataan uudet kattotuolit? 

Urakoitsijamme Otepestin Madis selvitti asiaa rakennesuunnittelijan, Kotasen puutyön (kattotuolit), Lammin (kattotuolit kuuluivat Lammin materiaalitoimitukseen) ja meidän kanssa. Valu peruttiin varmuuden vuoksi ja vastaava tilattiin paikalle katsomaan tilannetta. Mieheni pääsi myös tontille selvittämään asiaa ja tekemään päätöksiä. Kello 12 mennessä oli selvinnyt, että kattotuolien suunnittelussa oli tulkintavirhe. Urakoitsijamme, Lammin ja Kotasen Puutyön ansiokkaan toiminnan seurauksena saimme uudet kattotuolit toimitettuna työmaallemme SEURAAVAKSI PÄIVÄKSI! Esimerkillistä palvelua ja joustoa Lammin ja Kotasen puutyön puolelta. Peruttu valukin saatiin järjestymään vielä samalle päivälle.Päätykolmiot valmiina

Uudet kattotuolit saapuivat tänään iltapäivällä ja kattotuolit päästään nostamaan suunnitellusti paikoilleen huomenna perjantaina. Pahimmassa tapauksessa uusia kattotuoleja olisi saattanut joutua odottamaan 4 viikkoa. Se olisi vaikuttanut varsin merkittävästi rakennusaikatauluun.

Vanhat pois, uudet tilalle!

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Eiköhän meillekin vielä jotain vastoinkäymisiä ilmene, mutta jos ongelmat päästään ratkomaan tähän tyyliin, voimme nukkua yömme varsin rauhassa.

2 kommenttia:

  1. Wau, miten hienosti hoitui noinkin haastavalta kuulostanut tilanne! Vastoinkäymisiä tosiaan tulee ihan varmasti ja vauhdissa joutuu tekemään melkoisia päätöksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Haastavinta on, jos päätöksiä joutuu tekemään nopeasti ja vajaan tiedon varassa. Silloin ei auta kuin toivoa parasta ja yrittää päästä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

      Poista