lauantai 15. maaliskuuta 2014

Viikon kuulumiset

Veimme perjantaina pyydetyt täydennykset rakennusvalvontaan ja käsittelijä lupaili lupaa tiistaille. JES! 

Teimme täydennöksiä varten sopimuksen naapurin kanssa aidan rakentamisesta. Jouduimme myös muuttamaan pohjoisrajalle kaavaillut tuija-pensaat lehtipensaiksi, nyt isotuomipihlajaa. Täytyy perehtyä kasvuolosuhteisiin vielä tarkemmin ennen taimien istuttamista. Olisimme kovasti toivoneet talvellakin vihreinä ja tuuheina pysyviä tuijia, mutta ne eivät lupakäsittelijän mukaan sovi puutarhamaiseen kaupunginosaan. Isotuomipihlajan pitäisi olla tiivis, kauniisti kukkiva ja syksyllä keltainen tai oranssi. Marjat eivät ole myrkyllisiä, mikä näin lapsiperheessä on varsin olennainen asia.

Isotuomipihlaja Kuva:Wikipedia

Yhdelle rajalle on tällä hetkellä tulossa syreeniaita, koska sitä on kulmissa jo valmiina. Yhdellä rajalla on valmiina naapurin pensasaita ja viimeiselle tulee valkoinen lauta-aita. Harkitsin ohutrimaista vaaka-aitaa, mutta se kestää arkkitehdin mukaan huonosti maan routimista. Melko perinteisellä mallilla siis mennään.

Kuva: Kuuruaita


Olemme saaneet LVI-urakkatarjouksia ja LVI-urakoitsijan valinta onkin ajankohtainen, jos haluamme käyttää urakoitsijaa ulkopuolisten KVV-töiden vastaavana. Runkourakkatarjousten vertailu on myös käynnissä. Olemme saaneet muutamia täydennöksiä ja hintaerot alkavat hahmottua.

Kevätfiiliksistä on otettu tänä aamuna melkoista takapakkia. Kunhan tästä ei enää mitään pidempää takatalvea tule! Loskan määrä tulee taas lähipäivinä olemaan melkoinen ainakin täällä pk-seudulla. Toivottavasti pääsemme pian jakamaan kuvia alkavasta työmaasta!


2 kommenttia:

  1. Jaksan kyllä aina yllättyä mistä kaikesta se rakennusvalvonta päättääkään… Te näette nyt suuren vaivan lupaa hakiessa ja pensaita miettiessä. Ja sitten seuraava asukas saattaa ihan omin lupineen istuttaa ihan mitä tahansa puita - ei me ainakaan rakennusvalvonnalta lupaa kysytty kun edellisessä asunnossa pensasaita vaihdettiin vadelmapensaiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Pitää kuitenkin olla tyytyväinen, että muutosasiat liittyivät pieniin asioihin, kuten niihin pensaisiin. Hankalampaa olisi ollut lähteä muuttamaan taloon liityviä asioita, kun rakenne- ja LVI-suunnittelut on jo tehty.

      Poista