keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Muista myös budjetoinnissa - timanttiporaus

Timanttiporaaja on vieraillut työmaallamme viime viikkoina tiuhaan. Porattavia reikiä on yllättävän paljon. Alapohjaan ei jätetty yhtään reikää valmiiksi, koska ne eivät yleensä ole onteloissa koskaan täysin oikeilla paikoilla ja tarvetta suuremmista rei'istä syntyy helposti lämpöhukkaa. Kaikki viemärit, ilmanvaihtoreiät ja putkivaraukset teknisestä tilasta asuintilaan sekä viemärit ja lattialämmitysputket yläkertaan jouduttiin porauttamaan timanttiporaajalla. Ihan halpaa lystiä tämä ei ole, joten kannattaa muistaa huomioida tällekin menoerälle jotain jo budjetoinnissa. Reiät maksavat noin 20-50 euroa/kpl. Kannattaa myös keskustella urakoitsijan kanssa, mitkä reiät voidaan jättää valuvaiheessa jo valmiiksi. Poraukset kävi meille tekemässä Timanttiporaus 24.Kun ottaa huomioon, että vastassa on 40cm betonia, eristettä ja rautaa, timanttipora uppoaa betoniin varsin kevyesti. Kiviporalla piikkaamalla saisi tehdä tuntikaupalla töitä ja jälki olisi aivan erilaista.

Porausreikiä siistissä pinossa. Näistä voisi keksiä jotain hauskaa esim. puutarhaan:)9 kommenttia:

 1. Jos kone pysyy itsellä kädessä niin vuokraamosta saa timanttiporakoneen, telineen, pumppupullon noin 30 eurolla vuorokausi. Terät kulutuksen mukaan mutta ei mitään kummoisia summia. Porasin itse vastaavaan lammitaloon noin 30kpl reikiä kooltaan 50mm-280mm ja hinnaksi tuli terineen 150euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää vastaavan varalle! Kuinka vaikea poraa oli käyttää? Kauanko 30 reiän poraamiseen kului?

   Poista
  2. Itse reikäähän ei kauaa poraile mutta suurin työ oli kiinnitellä teline, nostella kone seinälle ja siivota jälkiä. Varsinkin yksinään. Painoa kuitenkin varmaan 20-30 kiloa. Viikonlopun aikana nuo sai silti tehtyä joten vuokraakaan ei mennyt kun yhdeltä päivältä.

   Poista
 2. Hauskoja noi rei'änsisukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Jotain hauskaa noista pitää keksiä, mutta vielä on hakusessa, että mitä. Eristeosat varmaan poistetaan, mutta kiekkoja jää kiva kasa:)

   Poista
 3. Hienoa, että mainitsit tuon budjetoinnin. Meillä naapuri ilmoitti, että hän juuri palkkasi ammattilaisen Mäntsälästä tekemään timanttisahauksen. Totesimme aikoinaan yhdessä, että itse on turha alkaa tekemään, me olemme liian maallikkoja siihen. Mielenkiintoista hommaa. En olisi itse ehkä muistanut edes sisällyttää näitä budjetointiin, mikäli minulla olisi tällainen projekti menossa.

  VastaaPoista
 4. Todella siistit timanttiporaukset. Meillä myös naapurissa juuri tehtiin timanttiporaus, olimme vierestä seuraamassa. Mielenkiintoista touhua kyllä. Minulla ei niin ollutkaan mitään suuntaa antavaa tietoa timanttiporauksen hinnoista. Kiitos tästä kirjoituksesta!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kun jaoit asiaa tästä. Meidän oli puhetta hoitaa timanttisahaus tänä vuonna. Pääsee sitten kunnolla vauhtiin meidän remontin kanssa. En ole varma, onko meille tuota timanttiporausta koskaan tehty. https://www.timanttityokk.fi/timanttisahaus

  VastaaPoista
 6. Siistiä jälkeä. Kiitos tästä, onkin hyvä muistaa tämä sisällyttää budjettiin. Tarjouspyyntöjä täytyisi lähetellä, meille nimittäin timanttiporaus on myös kohta tarpeen.

  VastaaPoista