sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Yläkerran kylpyhuoneen laattavalinnat

Yläkerran kylpyhuoneeseen valitsimme hieman pehmeämpää tunnelmaa kuin alakerran pesuhuoneeseen. Värimaailma on sama: valkoista ja mustaa.

Yläkerran kylppärissä on ns. extra suihku. Nähtäväksi jää, kuinka suurella käytöllä se tulee olemaan. Voihan olla, että makuuhuoneita lähellä oleva suihku on päivittäisessä käytössä.

Seinälaatta FAP Ceramiche Rubacuori bianco. Laatta on pinnaltaan aaltoileva ja matta, mutta joukossa myös hieman kiiltoa. 

Kuva: FAP  Ceramiche

Mosaiikki FAP Ceramiche Ruobacuori bianco mosaico. Mosaiikissa on ristiin aseteltuja peruslaatan palasia sekä joukossa helmiäisenä kimaltelevia mosaiikkipaloja. Mosaiikki on luonnossa todella kaunis.
Kuva: Architonic

Lattialaatta IMI Plain Nero 10x10

Kuva: Laattapiste

Alla olevassa kuvassa näkyvät valkoiset seinälaatat ja mosaiikki. Meilläkin ladonta tulee vaakaan.

Kuva: FAP  Ceramiche

Seinälaatta ja mosaiikki hankittu ABL:ltä, lattialaatta Raksakimppalaisen ylijäämänä ostettu.

Lisäksi kylppäriin tulee 120 cm leveä valopeili, kiiltäväpintainen ja selkeälinjainen allaskaluste (Domus), jossa pyykkikuilu. Suihku ja hana Oraksen Cubista ja wc istuin Gustavsbergin Nautic.


Blogihiljaisuus selittyy puhtaalla kiireellä. Tilauslista on pitkä ja valinnat ja kilpailutukset ovat vieneet aikaa (kuten myös mieheni työkiireet ja poikien synttärit). Lähiaikoina tontille pitäisi saada saunapaneelit, lauteet, kiuas, vahat ja muut saunatarvikkeet, laminaatit, askeläänieristeet, listat, väliovet, karmit, palo-ovet, saunan lasiseinä ja portaikon lasikaide. Lisäksi olemme tehneet pikkuhommia raksalla, kuten tehosteseinien maalauksia, siivousta, rännikaivojen asennusta ja muuta pientä. Myös oleskelutilojen lattialaatta on valittu ja tilattu. Siitä pian tarkemmin lisää!

8 kommenttia:

 1. Jos teillä tulee valkoista laattaa suihkun taakse, niin suosittelen testaamaan, miten laatta imee vettä. Me otimme valkoista laattaa ABL:ltä suihkutiloihin, mutta laatat ovat ikävästi harmaantuneet suihkun taustaseinällä. Laattasauman kautta menee aina hiukan vettä laatan taakse ja jos laatan vedenimukyky on suuri, niin laatta kastuu läpi ja väri muuttuu. Näyttää ikävältä. Meitä ei ABL:llä varoitettu tästä, vaikka tiedossa oli, että laatat tulevat suihkutilaan. Kuivuuhan nuo aikanaan, mutta hitaasti, ja olisimme valinneet toisin jos olisimme tienneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Todella ikävä yllätys tuollainen. Muistatko mikä laatta oli kyseessä? Täytyykin kysyä kuinka imukykyinen tuo meidän laatta on.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Pidän erityisesti tuosta mosaiikkista. Se on sopivan hillitty, mutta tuo vähän jotain eloa vaaleaan pintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin ihastuin mosaiikkiin heti. Toivottavasti näyttää yhtä ihanalta seinässä! :)

   Poista
 3. Kauniita valintoja! Meillekin piti tulla gustavsbergin nautic pönttö.Meillä on sattumoisin se meidän nykyisessä vuokra-asunnossa.En kuitenkaan ole siihen täysin tyytyväinen,eniten on häirinnyt kovin ulkoneva ja ehkä vähän muovisen oloinen huuhtelunappi.Lisäksi tuntui,että huuhteluteho on hiukan heikohko.Vaihdoimmekin viime hetkillä Idon Seveniin.Mutta saattaahan olla,että meillä on tässä vuokra-asunnossa maanantaikappale vaikka täysin uusi onkin :) tsemiä loppurutistukseen, me ollaan aika hermoheikkejä nyt kun sisätyöt on käynnissä, pientä säätöä Domus-keittiön kans kun ihan kaikki ei täsmää.Mutta eiköhän se tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille taas piti tulla Idon Seven, mutta vaihdoimme Gustavsbergiin. Edellisessä asunnossa oli molemmat ja G pesi Idon mennen tullen (ei tosin Seven). Olen törmännyt ihan liian moneen jumiin jääneeseen Idon nappiin. Raksakimpassa oli myös keskustelua Sevenin haasteellisesta puhdistettavuudesta. Who knows, loppupelissä varmaan yhtä laadukkaita :) Alakertaan tulee Ido Seven-seinä-wc.

   Poista
  2. Heh, niinpä, ota nyt näistäkin selvää ;) meilläkin jäi muuten ed.asunnossa idon pyöreä hiukan koholla oleva nappi jumiin lyhyen käytön jälkeen :)

   Poista
 4. Tuleekohan kommenttini oikeaan kohtaan? Harmaantuvan laattamme nimi oli RAKO Frostica, väri valkoinen. Samaa laattaa olisi ollut vähän harmahtavampana, ehkäpä siinä väriero ei olisi niin näkynyt kuin valkoisessa.

  Asiaa selvitellessä Google on kertonut, että tällainen laattojen harmaantuminen ei ole ihan harvinainen ongelma. ABL siirtää vastuuta asiasta laatoittajalle, mutta sama laatoittaja teki meillä toisen kylppärin samoilla aineilla ja eri laatoilla, toiset laatat eivät ole tummentuneet.

  VastaaPoista