keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Arkkitehtisuunnitelmat omien pohjaluonnosten pohjalta

Arkkitehtimme piirsi pohjakuvat hyvin pitkälle oman, pitkään pyöritetyn luonnokseni pohjalta. Arkkitehti tehosti tilankäyttöä hieman, mikä on ihan hyvä asia. Hukkaneliöt ovat kalliita. Siksi päätimme luopua myös korkeasta tilasta. Mieluummin rakennamme enemmän käyttötilaa.

Arkkitehti loi talolle myös hakemamme tyylin mukaisen ulkoasun ja ikkuna- ja oviaukotukset. Emme halunneet liian laatikkomaista taloa. Lisäksi talon seinät on mitoitettu sopiviksi valuharkoille, mikä on ensisijainen rakennusmateriaali ennen kilpailutusta. Mielestämme arkkitehti on onnistunut hyvin talon tyylin luomisessa. Pohjaa ei myöskään tarvinnut enää paljoa muokata. Lisäsimme ensimmäisiin luonnoksiin hieman neliöitä ja muutimme muutamia ikkuna-aukkoja.

Talo lounaasta katsottuna
Arkkitehtikuva: Antti Luopa

Olohuoneen ja ruokailutilan isot ikkunat ovat länteen, jossa on myös takapiha. Eteläpuolelle niitä ei kannattanut laittaa, koska emme halua katsella naapurin seinää. Mielestämme pohjasta tuli erittäin toimiva ja olemme lopputulokseen tyytyväisiä. Käytössä selviää lopullisesti menikö nappiin, vai tuleeko uusia ideoita käytön myötä. Rakenne- ja LVI-suunnittelua ei myöskään ole vielä tehty, joten niistäkin voi tulla pohjaan pieniä muutoksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti