lauantai 30. marraskuuta 2013

Projektin periaatteista ja kilpailutuksesta

Rakennusprojektin pyrimme toteuttamaan yleisesti ottaen riittävän hyvillä vaihtoehdoilla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tähtäämme tarkkaan kustannusten hallintaan laadun siitä kärsimättä. Yleisesti puhutaan, ettei laadukasta saa halvalla. Tämä varmasti pätee monessa kohtaa. Mielestäni tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että laadusta kannattaa maksaa huomattavia summia. 

Tulemme kilpailuttamaan kaikki isot hankinnat ja ottamaan tarjouskilpailuihin mukaan tekijöitä, joita on suositeltu tuttujen tai projektiimme kiinnitettyjen henkilöiden toimesta, blogeissa tai raksakimpan sivuilla. Hyvien ja kohtuuhintaisten tekijöiden löytäminen rakennusprojektiin on ehkä projektin haastavin ja tärkein tehtävä. Tähän olemme valmiita käyttämään aikaa, tekemään selvityksiä ja selvittämään tarkemmin tekijöiden suosituksia ja laadukkuutta. Jo tässä vaiheessa on selvää, että kilpailuttamalla pystyy säästämään ja valitsemaan tekijöitä, joiden hinta-laatu-suhde on hyvä.

Projektin kolmen ulottuvuuden, ajan, kustannusten ja laadun suhteen tingimme ensimmäisenä ajasta. Eli mieluummin joustamme aikataulussa kuin kustannuksissa tai laadussa. Turhaan jahkailuun emme kuitenkaan lähde, sillä sen verran paljon houkuttaa päästä muuttamaan uuteen kotiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti