tiistai 26. marraskuuta 2013

Tontin lohkominen

Kun vihdoin tontille on haettu lainhuuto ja tonttijako ovat astuneet voimaan, voidaan tontille hakea lohkomista. Lohkominen on edellytyksenä rakennuskiellon poistumiselle. Toisin sanoen rakennusluvan edellytyksenä on, että tontti on lohkottu ja rekisteröity.

Lohkomishakemus jätetään kaupunkimittausosastolle. Vaihtoehtoisesti voi toivoa, että lohkominen käynnistyy joskus automaattisesti määräalan lainhuudon saamisesta. Itse emme jääneet odottamaan, olisiko tämä kenties kohtuullisessa ajassa tapahtunutkin. Kaupunkimittausosasto käy mittaamassa ja merkitsemässä tontin rajat ja kutsuu lohkomistilaisuuteen ne naapurit, joiden omistamien tonttien rajapyykit muuttuvat. Meillä tilaisuuteen kutsuttiin ainoastaan kantakiinteistön omistaja (mistä tonttimme lohkotaan) sekä itäinen naapuri, sillä ojassa sijaitseva rajapyykki oli valunut hieman alaspäin. Rajapyykit ilmestyivät tontille reilu 2kk hakemuksen jättämisestä ja lohkomistoimitus pidettiin reilu 3kk hakemuksen jättämisestä. En tiedä sotkivatko kesän lomat toimintaa, vai miksi kesti niin kauan.

Toimitus itsessään oli hyvin nopea. Kaupunkimittausosaston kaveri katsoi ketä on paikalla (me ja kantakiinteistön omistaja) ja sitten katsottiin rajapyykit ja todettiin, ettei lohkomiselle ole estettä. Aikaa meni noin 10min. Rasitteita ei tarvinnut perustaa, sillä kirvesvarsitontin tieosuus kuuluu myös tonttiimme. Tästä alkoi 1kk valitusaika ja lohkominen saatiin päätökseen vihdoin lokakuun puolessa välissä 4,5kk lohkomishakemuksen jättämisestä.


Tämäkin lysti maksoi noin 1300 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti