perjantai 18. huhtikuuta 2014

10 000 latausta täynnä ja asunto myyty!

Blogissa rikkoutui viikolla 10 000 latauksen raja ja vastahan me olemme pääsemässä projektissa vauhtiin! Kiitos kaikille blogissa käyneille ja tervetuloa seuraamaan kaikille uusille lukijoille! Saa vinkata esim. kommenttikentässä tai maililla, jos toivotte kirjoituksia jostain tietystä aiheesta raksaan liittyen.

Viikolta on myös lisää hyviä uutisia, sillä nykyisen asuntomme kauppakirjat on allekirjoitettu ja seuraavat pari viikkoa on edessä armotonta pakkausta. Toukokuun alusta kotimme siirtyy tontin lähelle ja arki sitä myöten helpottuu melkoisesti, kun ei tarvitse ajella edestakaisin. Osa tavaroista menee suoraan varastoon odottamaan purkua uudessa talossa.Asunnon myynti kävi paljon nopeammin ja kivuttomammin kuin osasimme edes toivoa. Saimme ostotarjouksen jo ennen ensi näyttöä ja kiinnostusta oli muutenkin paljon. Samalla hävisi merkittävä stressi- ja epävarmuustekijä. Onhan tämä myös haikeaa, sillä olemme viihtyneet täällä niin hyvin. Ostajat saavat kauniin asunnon ja emmeköhän mekin pian uudelle alueelle kotiudu :)


Tästä on kaikin puolin mukava lähteä pääsiäisen viettoon!

4 kommenttia:

 1. Ihan mielenkiinnosta. Mainitsit aikaisemmin että "et itse ostaisi asuntoa ilman välittäjää" Miksi näin? Mitä hyötyä ostajalle tai myyjälle on välittäjästä jos markkinointikanavia ei oteta huomioon?

  Itsellä välittäjä tarjosi välityspalkkiokseen 12500 euroa. Laitoin asunnon itse myyntiin ja kolmantena päivänä ostajaehdokkaan kanssa kaupat oli sovittu pyydettyyn hintaan. Tilasin kiinteistömaailmalta kauppakirjat ja sovin kaupanvahvistajan paikalle. Hinta näille oli 300 euroa.

  Minullekin sattui pari ehdokasta jotka sanoivat että eivät halua tehdä kauppaa ilman välittäjää.

  Jäin miettimään mikä siinä pelottaa että myyjällä ei ole välittäjää? Välittäjällä ei kuitenkaan ole vastuuta oikeastaan mistään. Kiinteistökaupassa kaupanvahvistaja vahvistaa kaupan ja osakekaupassa osakkeen vaihtaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys ja olen miettinyt tätä. Suurin syy taitaa olla välittäjän tuoma luotettavuus kauppaan sekä oma kokemattomuus. Välittäjän kanssa on epätodennäköisempää, että ostajaa vedätettäisiin jollain tapaa, vaikka se on epätodennäköistä muutenkin. Samalla tietää, että kaupat tehdään kaikkien hyvin kauppatapojen mukaisesti, eikä sopimuksesta jää puuttumaan mitään itselle haitallisia kohtia. En tiennyt, että välitysfirmat myy kauppakirjoja, ihan kätevää.
   Vielä yksi syy, miksi itse myyvien asunnot on tullut pääsääntöisesti sivuutettua, on esittelykuvien heikohko laatu (ei sillä, että tämä olisi välittäjilläkään aina kunnossa) ja tietty fiilis, että ovatkohan kuitenkaan myymässä, vai kokeilevat vaan, maksaako joku riittävän korkean hinnan. Jos kyseessä olisi unelma-asuntomme, voisin myös ostajana nähdä enemmän vaivaa ja ostaa suoraan myyjältä :)

   Poista