Styroksia... |
...anturamuotteja, |
...ja rautaa? |
No anturat tietenkin! Tosin rautaa tarvitaan anturaan enemmän kuin "vähän" eli noin 3 tonnia ja koko homma valetaan täyteen betonia. Otepest aloitti maanantaina styroksien ja anturoiden asentamisen ja tässä tilanne tiistaina puolen päivän aikoihin:
Keskiviikkona puolen päivän aikaan myös raudoitukset olivat lähes valmiit ja vastaava kävi ne tarkistamassa. Anturoiden rakentaminen kesti siten 2,5 päivää. Teräkset tilattiin määrämittaisina ja hakaset taivutettuina. Taivutettu ja määrämittaan leikattu teräs on yllättävän edullista, ei paljoakaan kalliimpaa kuin suora 6-metrinen teräs. Meille teräkset toimittaa Helsingin Harjateräs. Hakaset ja suorat teräkset sidottiin sidelangoilla toisiinsa kiinni. Paalut jäivät raudoitusten sisälle.
Valu on tulossa heti ensimmäiseksi pääsiäisen jälkeen.
Urakoitsija teki todella siistiä jälkeä. LammiTassua jäi ylimääräiseksi 1,5 5 metrin pätkää ja yksi pikku osa. Styroksin palasia oli parissa pienessä roskasäkissä, kaikki muu hyötykäytetty. Materiaalin tehokas käyttö on siis hallussa, mikä on erittäin tärkeä asia rakennuttajan kustannuksen kannalta. Työtahdissa ei myöskään ole moitittavaa. Melkoinen tekemisen meininki on työmaalla tällä hetkellä! Huomaa, ettei ole ensikertalaiset asialla.
kolme tonnia terästä pelkästään anturoihin? Todella?
VastaaPoistaMietin samaa.. Eihän itsellä mennyt koko 270m2, kolmikerroksiseen Lammin taloonkaan tuota enempää harjateräksiä.
VastaaPoistaKerran jo tähän vastasin, mutta kommenttini on hävinnyt. Urakoitsijan arvio 3 tonnista on aika lähellä, koska teräskuorma oli 5,5t ja yli puolet siitä meni anturaan. Onko kyseessä ollut paaluantura ja tuulettuva alapohja? Vastaavan mukaan paaluanturaan menee aina järjetön määrä terästä.
VastaaPoista