torstai 3. huhtikuuta 2014

Asunto myyntiin - ajatuksia väliaikaismajoituksesta

Päädyimme laittamaan nykyisen asuntomme myyntiin ja muutamme jollain aikataululla vuokralle lähemmäs raksaa. 

Plussat:
- Raksalla käyminen helpottuu huomattavasti. Kahden pienen lapsen kanssa tunnin ajomatkat useita kertoja viikossa kuulosta kovin houkuttelevalta
- Lastenhoitomahdollisuus lähellä raksa-asioiden hoitamista varten
- Pienempi väliaikainen lainamäärä
- Ei riskiä jäädä kahden asunnon loukkuun ja vältetään mahdollinen asuntojen hintojen laskemisen tai syksyn/talven hiljaisen asuntomyynnin riski.
- Lyhyempi matka kesällä mökille

Miinukset:
- Muuttaminen on syvältä
- Kaikki väliaikaisratkaisut on syvältä ja pienten lasten kanssa vielä vähän enemmän syvältä
- Asumiskulut nousevat tilapäisesti
- Miehen työmatkat välillä kesällä pidempiä
- Nykyinen asunnosta luopuminen on todella haikeaa. Taloyhtiöllä on oma iso leikkipiha, kivoja naapureita ja kavareita lapsille. Meri ja palvelut lähellä ja kavereita ja tekemistä yllin kyllin.


Jostain täytyy luopua, että voi saada jotain vielä hienompaa. Parasta olisi löytää "motivaatiokämppä" samalta alueelta kuin tontti, mutta niitä ei juurikaan ole tarjolla. Meillä ei myöskään ole tarkoitus asua useiden vuokrasopimusten vaatimaa vuotta asunnossa, vaan arvio on puolisen vuotta. Riippuu tietysti siitä, kuinka kauan tämän myymisessä menee ja millaita vapautumista ostaja toivoo. Meille paras muuttoajankohta on kesäkuun lopun jälkeen, kun esikoisen hoitopaikka menee joka tapauksessa kiinni. Vaihto isompien ryhmään uuteen päiväkotiin olisi joka tapauksessa syksyllä edessä.

Asuntomme välittäjäksi valitsimme Juuso Laiviston KotiLKV:sta. Nykyistä asuntoamme etsiessä törmäsimme kaikenlaisiin välittäjiin ja Juuso vakuutti meidät heti. Voimme lämpimästi suositella Juusoa myös muille asunnon myyntiä suunnitteleville!

5 kommenttia:

 1. Suosittelen harkitsemaan myös asunnon myyntiä itse varsinkin jos kyse on asunnosta taloyhtiössä. Meidän kämppä meni ekasta näytöstä, 30ke suuremmalla hinnalla kuin mitä välittäjät olisivat pyytäneet. Kauppa tehdään luultavasti kuitenkin pankissa ja he katsovat viimeistään kauppakirjankin kuntoon jos sitä ei saa itse tehtyä. Laskin itse, että tuntipalkka asunnon myyntiin käytetylle ajalle oli vähän vajaa 1000e/h.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti saitte itse menemään! Hyvällä tuurilla tähänkin olisi saattanut ostaja löytyä ilman välittäjää, mutta katsoimme paremmaksi antaa ammattilaisen hoitaa asian. Tekemistä kun riittää muutoinkin aika reippaasti :)
   Päätökseen vaikutti myös se, että itse tätä asuntoa etsiessämme jätimme joitakin asuntoja katsomatta, koska niitä myytin itse. Monelle ostajallekin välittäjän käyttö tuo luotettavuutta isoon hankintaan.

   Poista
 2. Me kun myimme asuntomme elokuussa, niin välittäjä voitti meille useamman kymppitonnin ja lisäksi myi sen viikossa. Pienten lasten äitinä en olisi mitenkään voinut vastailla kymmeniin puheluihin, kuten ei myöskään töissäkäyvä puolisonikaan.


  Ainakin sadolla ja realialla voi vuokrata asunnon myös lyhyemmäksi ajaksi jos maksaa tuplavakuuden! Kannattaa muuten pakata niin että kaikki tavaratjotka ei ole välttämättömiä väliaikaiskodissa, niin pahvilaatikoihin ja varastoon! Säästyy paljon aikaa purkamisessa ja pakkaamisessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävikin todellinen tuuri asunnon myynnin kanssa. Saimme tarjouksen pyyntihinnalla jo ennen ensinäyttöä! En usko, että itse myymällä olisimme samaan lopputulokseen päässeet, vaan sijoitus hyvään välittäjään kannatti kaikin puolin :). Muutto onkin nyt edessä aiemmin kuin odotimme. Asunnon tulee olla tyhjä jo tämän kuun loppuun mennessä! 1.5. vapautuvat Saton ja Realian asunnot oli jo pitkälti menneet, mutta löysimme onneksi ihanan väliaikaiskodin ason vuokra-asunnosta:)
   Kiitos vinkistä, pakkaamme kaiken mahdollisen, mitä emme tarvitse tai ehdi käyttää nyt välissä varastoon ja ne puretaan vasta uudessa kodissa. Kaksi muuttoa vuoden sisään on melkoinen urakka!

   Poista
 3. Me päädyimme samaan ratkaisuun eli väliaikaisasumiseen. Myytiin talo vuosi sitten tammikuussa ja luovutettiin heinäkuun lopussa. Tavarat pakattiin ja nyt ollaan asuttu sitten väliaikaishärdellissä, iso osa tavaroista purkamatta (eikä ole aikomusta purkaa). Mutta ei ole stressiä kahden talon loukusta eikä näyttörumbaa tms. nyt.

  VastaaPoista