tiistai 19. elokuuta 2014

Takka on saapunut tiluksille

Kuva: Tulikivi Oyj
Ihastuimme Tulikiven Aalto 4-takkaan jo reilu vuosi sitten. Matkan varrella ehdin pohtia onko vuolukivitakassa järkeä maalämmöllä lämpiävässä talossa. Parempaa ei kuitenkaan tullut vastaan ja saadessamme Asuntomessuilla yli 500 euroa aiempaa paremman tarjouksen, tartuimme siihen. Kaupan päälle tuli myös rosvopaistiuuni, jonka sijoituspaikka on vielä auki.
Kuva: Tulikivi


Mallissa ihastuimme sen moderniin ilmeeseen, pehmeyteen ja kahvattomuuteen. Takka on sisältä vuolukiveä, joten sen lämmönvarauskyky on hyvä. Ei ehkä auta akuuteimpaan viluun, mutta pitää asunnon lämpimänä pidempään. Jos maalämpöpumpulle vaikka tapahtuu jotain.

Valitsimme päältäliitettävän mallin, koska takaliitos ei mahdu tilaan. Samalla Schiedelin Permeter-teräshormi pääsee oikeuksiinsa. Otimme takkaan myös korvausilmaritilän etuosaan. Tasoitusurakoitsija kävi tasoittamassa takan tauksen. Seinäväriksi valitsimme saman Tikkurilan Palatsi-sävyn kuin aiemmassa asunnossamme.Takkalähetys saapui tontille perjantaina. Miehen purettua kuorman sisälle, hän alkoi katsoa kiviä tarkemmin. Uritettua, uritettua ja uritettua. Oliko meille sittenkin lähetetty Hiisi-takka? Sisäosathan näissä kahdessa ovat samat.Hiisi 4 Kuva: Tulikivi

Lopulta selvisi, että myös sisäkivien kuuluu olla uritettuja, joten takka on oikea, mutta pintakivilava oli kokonaisuudessaan jäänyt jonnekin matkan varrelle. Uusi ehdittiin jo lähettää, kun kadonnut lava saapuikin perille. Muuraus siirtyi kahdella päivällä, mutta se ei onneksi ihan päivästä ollut kiinni. En malta odottaa, että näemme takan kasattuna olohuoneessa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti