keskiviikko 27. elokuuta 2014

Plussat ja miinukset: väliseinien valaminen

Talomme kaikki sisäseinätkin tehdään harkoista. Väliseinävalun plussat ja miinukset

Plussat:
 • Isojenkaan hyllyjen tms. kiinnityksessä ei tule ongelmia
 • Pistorasiat eivät pysy itsekseen paikoillaan ontossa harkossa, ne olisi täytynyt valaa tai kiinnittää jollain tapaa joka tapauksessa
 • Ovien ympäryksien valamista suositellaan joka tapauksessa, että karmit pysyvät paikoillaan.
 • Äänieristys parantuu

Miinukset:
 • Kustannus on jonkin verran suurempi: Tähän kului kolmelta hengeltä yksi työpäivä siivouksineen + betonit. Betonia ei kuitenkaan paljoa mennyt ja kuten yllä on mainittu, valutyötä seinät olisivat vaatineet joka tapauksessa.
 • Äänieristys paranee: tulemme varmaankin miettimään vielä moneen kertaan, miksei sisäpuhelimia asennettu. Talon toisesta kulmasta ei huudella yläkerran toiseen kulmaan, vaan asia pitää mennä viereen kertomaan. 

Ennen valamista kannattaa tarkastaa rakennesuunnittelijalta, että talon rakenteet kestävät täysvaletut seinät. Meillä asia tarkistettiin myös Parmalta, joka toimitti ontelolaatat.

Homma oli sottaista, mutta siivouksien jälkeen jälki oli varsin siistiä. Yksi harkko levähti suoraan porrasaukkoon, mutta onneksi sekin saatiin siistiksi. Viimeinen harkkokerros muurataan paikoilleen valun jälkeen.


2 kommenttia:

 1. Muista tehdä muutkin parannukset koska äänihän kulkee sieltä mistä helpoiten pääsee. Katto näyttäisi olevan heikoin lenkki. Vähintään tuplakipsitys tuohon pitäisi saada jotta valamisesta olisi edes jotain hyötyä. Myös oviraot pitää jättää pois ja ilmanvaihto suunnitella huonekohtaisilla tulo ja poistoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyviä pointteja, mikäli hyvä äänieristys on tavoitteena!

   Poista