maanantai 1. syyskuuta 2014

Sisätyöt etenevät

Runkopystytysvaiheessa etenemisvauhti oli hurja ja talo nousi silmissä. Nyt sisätyövaiheessa näkyvä eteneminen on hitaampaa, vaikka raksalla koko ajan tapahtuukin. 

Viime viikkoina on puuhasteltu mm. seuraavia sisäkattohommia:

 • Yläkerran ja alakerran alaslaskujen koolaukset
 • Porrasaukon kipsilevytys
 • Sähkövedot kattoihin 
 • Vesi- ja viemäriputket kattoihin
 • Kattojen kipsilevytys ja aukotus
Koolauksissa kannattaa huomioida, että useimmat upotettavat valaisimet vaativat 10cm alaslaskun. Näin ollen meilläkin yläkertaan laitettiin tuplakoolaukset niille osin, kun upotettavia valaisimia tulee. Alakerran alaslaskujen syvyyden määrittelivät viemäri- ja ilmastointiputket.Koko porrasaukko päädyttiin levyttämään, koska aukossa kulkee ontelolaatan sekä täydennysvalun saumat ja näihin kohtiin olisi hyvin todennäköisesti tullut jossain vaiheessa halkeamia.Portaiden alla olevaan wc-tilaan rakennettiin vino seinä kipsilevystä ja kertopuusta. Väliin laitettiin vielä ääni-eristystä varten villaa.
Sähkäri on urakoitut sähkövetojen kanssa ja johtoa on mennyt jo pari kilometria. Meillä ei edes tule mitenkään erikoisia automaatioratkaisuja, joten automaatiokohteissa johdon määrän täytyy olla valtava! Sähkövedot alkavat olla valmiit ja sähkäri on pysynyt hyvin runkourakoitsijan tahdissa.Myös Ekovillan puhallusvillat on asennettu kattorakenteisiin.


2 kommenttia:

 1. Terve, sopiiko udella kuka/ketkä teillä tekevät sisätyöt? Teidän projekti etenee hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki sopii udella! Alaslaskut, koteloinnit ja kattojen kipsilevytyksen tekee runkourakoitsijamme Otepest. Tasoituksia tulee tällä viikolla aloittelemaan Kri-And Maalaus. Laatoittajaa ei ole vielä valittu.

   Poista