lauantai 22. helmikuuta 2014

Yläkerran wc

Yläkerran kylpyhuoneeseen on tulossa wc, suihku(kaappi) sekä pyykkikuilu.

Kuva: Domus

Pyykkikuilu tulee vasemmalla olevaan korkeaan kaappiin, jonka yläosaan tulee lisäksi säilytystilaa. Kuilun suu pitää ilmeisesti laittaa 1,2m korkeuteen, joten kovin montaa hyllyä kaappiin ei mahdu. Kalusteseinä tulee myös kaventumaan 20cm, koska vasemmasta reunasta menee pyykkikuilun lisäksi myös putkia alas. Onneksi allaslaatikostoon mahtuu jo jonkin verran kosmetiikkaa. Harkitsemme myös 15cm syvien pikkukaappien lisäämistä pöntön yläpuolelle. Pönttö ja suihku tulevat yllä olevan kuvan vastakkaiselle seinälle. 

Vessaan tulee monipuolinen valaistus. Peiliksi valopeili, jotta meikkausvalo on kohdillaan. Lisäksi kattoon tulee upotetut LEDit yleisvaloksi ja yövaloksi ajattelimme allaslaatikoston alle sijoitettavaa LED-nauhaa, joka ei häikäise tai piristä yökävijää. Öiset vessaseikkailut kun varmaan jatkuvat vielä useita vuosia lasten ollessa pieniä.

Molemmissa vessoissa pönttö sijottuu kauas altaasta, mikä asettaa haasteita bide-suihkulle. Letku tullaan vetämään rakenteissä pöntön viereen, mutta avaaminen pitää tehdä hanasta. Eilen kuitekin törmäsin Oras Smart Bidetta-käsisuihkuun, jota ohjautuu hanan sijaan suihkusta ja pidikkeestä.

Kuva: Oras

Smart Bidetta toimii siten, että vesi alkaa virrata allashanasta, kun käsisuihkun nostaa pidikkeestä (järkevää, jos suihkun vaikka vahingossa tönäisee alas) ja vedentulo siirtyy käsisuihkulle  normaalisti liipaisemasta painettaessa. Hana myös sulkeutuu automaattisesti, kun suihku asetetaan takaisin pidikkeeseen. Suositushinta Oras Optima-hanan kanssa 401 euroa. Menee ehdottomasti harkintaan!

2 kommenttia:

 1. Harmi että huomasin tämän keskustelun näin myöhään. Olisi paljonkin mielipiteitä ja kokemuksia. Kirjoitellaan kuitenkin, jos vaikka seuraava lukija saisi vinkkejä.

  Pyykkikuilu ehdottomasti. Mutta meillä se tulee yläkerran käytävään jossa on ns. kulkuväylällä. Jos se tulisi vessaan, pitäisi pyykit viedä "vaikeasti" vessaan. Nyt voi ne heittää ohikulkiessaan kuiluun.

  Suihkukaappi ei ole aina kovin esteettinen. Suihkukaapin voi kuitenkin rakentaa myös kiinteänä. Tämä tarkoittaa sitä että tekee suht korkean kynnyksen, lasiset ovet sekä kattoon laskun siten että kaapista tulee täysin eristetty muusta tilasta. Kattoon poistoilmaventtiili. Vielä jos saa kaappiin esim. oman tehostetun poiston niin suihkun jälkeen voi laittaa kaappiin "kuivauksen". Vielä pidemmälle jalostetussa suihkukaapissa on oma lattialämmityspiiri ellei koko kylpyhuoneessa jo ole lattialämmitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykkikuilu käytävällä olisi varmasti kätevin. Meillä kylppäri oli ainoa mahdollinen paikka, ettei pyykit tule keskelle eteistä tai olohuonetta :) Suihkukaapista olemme luopuneet juurikin esteettisistä syistä ja tilaan tulee suihku sisääntaittuvilla lasiovilla. Poistoilmaventtiili katosta muistaakseni löytyykin.

   Poista