maanantai 25. marraskuuta 2013

Tontin valinta

Aurinkopiha toukokuussa 2013

Helsingissä ei ole tarjolla liikaa tontteja. Monet tontit ovat kooltaan aivan liian pieniä ja monet taas sen verran suuria, että hinta kohoaa pilviin. Meille tontin ehtona olivat rauhallinen alue, riittävä rakennusoikeus (väh. 150krs-m2), aurinkoinen takapiha sekä oma rauha, mikä kaupungissa tarkoittaa sitä, etteivät naapurit näe suoraan ikkunoista sisään ja takapihan saa suojattua ilman, että sen pienuus alkaa ahdistaa. Tontin olisi myös hyvä olla kohtuuhintainen sekä sijainniltaan kohtuullisten kulkuyhteyksien päässä. Kävelymatkan päässä sijaitsevat palvelut eivät olisi ollenkaan huono juttu.

Ihan lyhyt kävelymatka kauppakeskukseen ja juna-asemalle ei ole, mutta kaikki muu tontilla onkin kohdallaan. Ala-aste löytyy parin sadan metrin päästä, eikä ylä-astekaan paljon kauempana ole. Päädyimme näyttöön lähes sattumalta ja sen jälkeen aloimme selvittämään tonttiin (tässä vaiheessa vielä määräalaan) liittyviä seikkoja. Lisäksi kävimme lainaneuvottelut pankin kanssa. Kolmisen viikkoa näytön jälkeen teimme tontista tarjouksen ja pääsimme maaliskuun lopussa myyjän kanssa sopimukseen hinnasta, johon olimme erittäin tyytyväisiä.

Kiinteistö, josta tonttimme lohkotaan, on nimeltään Solängen. Koska tonttimme on tämän 50-luvulla rakennetun rintamamiestalon puutarha, mikä olisikaan parempi nimi kuin Aurinkopiha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti