tiistai 26. marraskuuta 2013

Tonttitehokkuuden nosto poikkeamispäätöksellä

Tontillamme on määritelty tonttitehokkuudeksi et=0,2. Hiljattain on tullut mahdolliseksi nostaa tehokkuutta 0,05 verran 0,2 -> 0,25 kevyemmän menettelyn kautta, kun aiemmin tähän on pitänyt hakea asemakaavamuutosta, joka on kestänyt jopa 1,5 vuotta. Tehokkuuden nostolle ei pitäisi olla estettä, mikä kerrottiin meille jo tonttia ostaessa. Naapurikuulemiset pitää kuitenkin hoitaa.

Ongelmaksi on toistaiseksi osoittautunut se, että selkeitä ohjeita tonttitehokkuuden nostoon on vaikea löytää. Kyselin arkkitehdiltä, kaupunkimittausosastolta sekä kaavoittajalta täsmällisiä ohjeita liitteistä ja hakemuksen täyttämisestä, mutta aina minut ohjattiin seuraavalle, koska tarkkaan kukaan ei osannut ottaa asiaan kantaa. Vihdoin sain rakennuslupapuolelta mailitse kiinni henkilön, joka kommentoi hakemussisältöämme, karttoja ja muita liitteitä, joita hakemukseen tarvitaan. Hän ei kuitenkaan jatkossa näihin liittyviä asioita hoida.


Ensimmäisellä reissulla rakennusvalvontaan emme vielä voineet jättää hakemusta, koska se vaati vielä hieman muutosta hakemukseen itseensä sekä uuden asemapiirroksen, jossa on esitetty koko haettavan tonttitehokkuuden hyödyntäminen tontilla. Toisella reissulla saimme hakemuksen jätettyä. Jäämme odottamaan milloin päätös tulee ja toteutuuko arvioitu 6 viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti