perjantai 24. tammikuuta 2014

Kodinhoitohuoneen ja pukuhuoneen kalustus

Kodinhoitohuoneen kalustuksessa päädyimme yhteen korkeaan kaappiin ja pidempään pöytätasoon kahden korkean kaapin sijaan. Laskutilaa kuitenkin tuossa tilassa tarvitsee vaikka kuinka. Likapyykkikorit tulee näillä näkymin ovenpuolimmaiseen alakaappiin. Pitää pestä pyykkiä riittävän usein, ettei pursua koreista yli!


Vasemmalla ikkunan alla on Stalan teräsallas. Koko taso on terästä, jolloin se on helppo pitää puhtaana, eikä erillistä tasoa tarvita muutamia senttejä reunoilla. Altaan ja oven väliin tulee kura-allas ja jonkinlainen teline kuravaatteiden ripustamista varten.

Erillistä kuivauskaappia ei tule. Nykyinen kuivausrumpu jatkaa matkaansa uuteen kotiin ja kodinhoitohuone on sen verran leveä, että sinne mahtuu myös tavallinen kuivausteline. Myös jonkinlainen seinään kiinnitettävä ja levitettävä kuivausteline voisi olla kätevä. Täytyykin tutustua vaihtoehtoihin.

Korkeaan kaappiin tulee siivouskaappi, josta keskuspölynimurin johto vie melkoisesti tilaa. Lisäksi sinne tulee mahtua moppeja yms. siivoustarvikkeita. Näitä mahtuu myös allaskaappiin.


Pukuhuoneeseen tulee yksi korkea kaappi, penkki vetolaatikoilla sekä pienet yläkaapit. Pyykkikuilu tulee joko pukuhuoneen korkean kaapin tai siivouskaapin yläosaan, josta ne vedetään alas ja lajitellaan pyykkikoreihin. Pukuhuoneen korkeaan kaappiin saa pyyhesäilytyksen ja yläkaappeihin ja alalaatikoihin mahtuu tohveleita, rasvoja ja pesuaineita. Kaappien vastapäiselle seinälle tulee peili. Oikeasta ovesta on käynti kylpyhuoneeseen.

Kuvat ja kalusteet Domus

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Mitä laskitte pyykkikuilun hinnaksi?

    VastaaPoista
  2. Pyykkikuilu voidaan tehdä 315mm ilmastointiputkesta, jonka hinta on alle 50e. Välipohjan onteloon tulee valmiiksi aukko (siihen tulee myös muutama muu putki). Kodinhoitohuoneeseen ja yläkerran vessaan tulisi kaappeja joka tapauksessa. Näin ollen kustannukseksi tulee putken lisäksi vain asentamiseen käytetty aika (max joitain tunteja?) ja kiinnitys- ja tiivistystarvikkeet. Aika edullisesti pystyy siis pyykkikuilun toteuttamaan:) Maksaa varmasti hintansa takaisin säästyneissä hermoissa ja arjen sujuvuudessa!

    VastaaPoista