perjantai 3. tammikuuta 2014

Nykyisestä mukaan - sänky

Muuttaessamme nykyiseen asuntoomme 2010, päätimme panostaa uneen ja lepoon ja ostimme sängyksi Hästensin runkosängyn.Hästensin valmistuksessa käytetään vain luonnonmateriaaleja, minkä vuoksi se on hengittävä ja myötäilee kehoa ja keventää siihen kohdistuvaa painetta. Materiaaleina ovat puuvilla, villa, pellava ja aidot hevosen jouhet. Hästensit tehdään myös pitkälti käsityömenetelmin, mikä näkyy kestävyydessä - ja takuussa. Hästens antaa sängyilleen 25 vuoden takuun, mikä tarkoittaa sitä, että meillä on sängynosto edessä aikaisintaan 2035.


Olemme olleet sänkyyn varsin tyytyväisiä. Ei ole kesäisin hikoiluttanut! Alkuun sänky vaati hieman totuttelemista, sillä se oli aiempaa sänkyä jämäkämpi. Selkäongelmia ei ole sängystä johtuen näiden kolmen vuoden aikana ollut. Muutaman kerran olen kylässä nukkunut Tempurilla ja se taas ei jostain syystä sovi selälleni. Tai vaatisi pidemmän totutteluajan kuin yksittäisen yön jo valmiiksi rasittuneen selän kanssa.


Muistan olleeni hieman järkyttynyt sängyn tomituksen yhteydessä, sillä petauspatja haisi aivan järkyttävälle, jollekin hevoseen viittaavalle. Myyjän mukaan patjat saattavat alussa haista, mutta tuosta hajusta eroon pääseminen olisi vaatinut varmaan viikon tuuletuksen. Raahasin painavan patjan takaisin liikkeeseen, jossa hajua ei pidetty merkittävänä haittana, mutta saimme lopulta uuden patjan lisäksi pienen hyvityksen. Kuljetuskaan kun ei mennyt ihan putkeen. Uudessa patjassa ei vastaavaa ongelmaa ollut. Alkuvaikeuksien jälkeen olemme olleet tyytyväisiä tähän investointiin.

Sängyn runko on siniruudullinen, minkä vuoksi se on peitetty helmalakanalla. Lisäksi olen tehnyt sängyn päädyn ja siihen sopivan vartalotyynynpäällisen Vallilan kankaasta. Nämä taitavat mennä uudessa asunnossa vaihtoon, sillä kaipaan makuuhuoneen hieman eri tyyliä. Haluaisin myös seinään kiinnitettävät yöpöydät, koska niitä ei tarvitse siirrellä paikasta toiseen siivotessa ja pysyvät muutenkin paikoillaan.2 kommenttia:

  1. Niin kyllähän se hestens vähän niinkun hevosesta on tehty. Siksi varmaan haiseekin sille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mutta ei Hästensin myymälässäkään haise hevonen. Jouhien pitäisi olla käsitelty siten, että haju on saatu pois. Todennäköisesti ensimmäinen petari oli saanut kuljetuksen aikana kosteutta tms, jonka johdosta haisi kyllä koko kämppä. Nykyinen petari ei haise yhtään.

      Poista