maanantai 6. tammikuuta 2014

Kodinkoneiden valinta - keittotaso, uuni ja mikro

Kuten kylmälaitteet, myös lämmityskoneet ovat Electroluxilta. 

Induktioliesi EHI6532FOK
Keittotason osalta emme edes harkinneet muuta kuin induktiota. Kun induktioon on tottunut, hitaammat liedet tuntuvat samalta kuin tökkivä ja hidas nettiyhteys. Ei vaan malta enää odottaa. Ensimnmäistä kertaa induktiolla kokkaillessa saa olla tarkkana - itse onnistuin yhden paistinpannun ja yhden kattilan polttamaan pahasti pohjaan, kun en ollut tottunut nopeuteen.

Malliksi päätyi yhden rajoittamattoman ja yhden määritellut keittoalueen sisältämä malli, joka oli sopivassa hintaluokassa.  Keittotasolle mahtuu kerrallaan vain kolme kattilaa tai paistinpannua, mutta en muista koskaan neljällä levyllä kerralla kokanneeni. Lisäksi meillä on kaksi kasvavaa, suuriruokaista poikaa, joten ruokaa valmistetaan isoilla kattiloilla ja pannuilla.

Lisäksi käteviä toimintoja ovat powerbooster, lapsilukko sekä keittoalueiden yhdistämistoiminto, joka mahdollistaa esim. parilalevyllä kokkaamisen. Keittotaso myös näyttää ajan, kuinka kauan levy on ollut päällä tai vesi kiehunut. Ei enää löllöpastaa tai ylikypsiä perunoita!

Kuva: Electrolux


Uuni EOB3311AAW
Uunissa oleellinen toiminto oli kiertoilman lisäksi elektroninen paistolämpömittari, mikä on todella kätevä lihojen kypsentämisessä. Uuni ilmoittaa, milloin haluttu kypsyys on saavutettu ja lämpötilan näkee suoraan näytöltä sen sijaan, että pitäisi tiirailla pientä uunissa sisällä olevaa mittaria. Vastaavanlainen uuni löytyy myös nykyisestä keittiöstämme.

Pyrolyysi kuullostaa periaatteessa kätevältä. Ei enää uunin hinkkausta! Mutta: Toimiiko oikeasti vai onko lika vaan pahemmin palaneena uunin seiniin? Ehkä seuraavaan uuniin sitten.

Paistolämpömittarin ja hinnan lisäksi uunivalinnassa painoi väri. Valkoinen uuni sulautuu hyvin valkoiseen kaapistoon. 

Kuva: Electrolux


Mikroaaltouuni EMS17006OW
Integroitu mikro. Maksaa moninkertaisesti sen, mitä ei-integroidut, mutta niin paljon kätevämpi! Ei tarvitse puhdistaa päältä ja sivulta, ei liiku ja täyttää sille varatun tilan, jolloin näyttää paljon paremmalta. Mitään yhdistelmäuunia emme tarvitse, vain perusmikron, jolla ruoan saa lämmitettyä ja sulatettua. Väri ratkaisi mallin.

Kuva: Electrolux


Jään haaveilemaan intergoidusta espressokoneesta. Vaikka esim. Ikeasta sellainen löytyisi kohtuuhintaan (299e), ei keittiössämme valitettavasti ole sille paikkaa. Moccamaster jatkaa porinaansa aamuisin myös uudessa kodissa.

Kuva: Ikea
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti