torstai 2. tammikuuta 2014

Millainen on hyvä keittiömyyjä?

Saimme keittiöliikkeissä ihan hyvää palvelua. Sellaista palvelua, mitä noissa liikkeissä odottaa vähintäänkin saavansa. Yhteenkään loistomyyjään emme kuitenkaan törmänneet. Myyjät olivat ennemmin keittiösuunnittelijoita kuin myyjiä ja konsultatiivisia asiakkaan ongelmanratkaisijoia. Millainen sitten olisi loistava keittiömyyjä?


Hyvä keittiömyyjä:

  • Kartoittaisi ruoanlaittotottumukset ja säilytystilan tarpeen. Mihin asiakas on nykyisessä keittiössä tyytyväinen ja mistä haaveilee? Minkä verran on jo perehtynyt asiaan?
  • Esittelisi erilaisia käytännöllisiä ratkaisuja, joilla pystytään helpottamaan keittiötyöskentelyä ja hyödyntämään tilaa paremmin
  • Tarjoaisi ostajan budjetin mukaisia tuotteita ja vaihtoehtoja (esim. ottamalla perustason kodinkoneet, budjettiinne mahtuu kivitaso)
  • Tuntisi myytävät tuotteet erinomaisesti: niiden hyvät ja huonot puolet sekä hinnan. Nyt tuntuu, että suunnittelu tehdään mallinnusohjelmien varassa ja ilman sitä kustannustietoisuus on heikohkoa. On toki totta, että kaappeja, ovia, hanoja, altaita ja kodinkoneita on valtava määrä ja vaihtelevat usein, mutta kokeneella myyjällä pitäisi olla hyvä käsitys eri tuotteiden ominaisuuksista ja hintatasosta.
  • Ehdottelisi rohkeasti omaan, kokemukseen perustuvaan tietoon pohjautuvia parannuksia keittiön ulkonäön ja käytännöllisyyden osalta.

Kokemustemme perusteella myyjät keskittyivät enemmän ulkonäöllisiin seikkoihin ja keittiön asetteluun kuin käytännöllisyyteen ja ratkaisuihin. Toki lähtötietoja ja tarpeitamme käytiin lyhyesti läpi. Kerroimme omat ajatuksemme keittiöstä, mutta toivoimme myös avointa lähestymistapaa ja asiantuntijan suosituksia. Suunnitelmassa huomioitiin kyllä, että toiminnoilla on riittävästi tilaa ja ne on luonnollisesti sijoitettu, mutta tavallaan olisin toivonut, että suunnitelmaa olisi mietitty vielä yhden askeleen pidemmälle. Millä pienillä asioilla keittiöstä voidaan tehdä vielä toimivampi? Mitä uutuuksia on tullut markkinoille ja mitkä ratkaisut ovat nykykeittiöissä suosittuja? Nyt käytännöllisyyden ja toiminnallisuuksien miettiminen jäi itselle ja sitä mietimmekin paljon. Teimme myös muutamia muutoksia sen pohjalta. 

Harva rakentaja tai remontoija on parin vuoden sisään edellistä keittiötä ostanut, joten erilaisten vaihtoehtojen ja ratkaisujen esittelyä olisin kaivannut enemmän. Nyt jäi vähän mietityttämään, olisiko tilankäyttöä voinut vielä optimoida. Hyvä myyjä olisi saanut asiakkaan vakuuttuneeksi, että myymänsä tuote täyttää kaikki asiakkaan tarpeet ja pienetkin seikat on huomioitu, eikä asiaa kannata enää arpoa. 

Oletteko te törmänneet loistavaan keittiömyyjään?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti