maanantai 2. joulukuuta 2013

Arkkitehdin valinta

Pyysimme loppukesästä tarjouksen talomme arkkitehti- ja pääsuunnittelusta 17 arkkitehdiltä ja arkkitehtitoimistolta. Vastausprosentti oli ihan hyvä, ainoastaan neljältä emme saaneet minkäänlaista vastausta. Tarjouksia saimme 11 kappaletta, muutamalla oli aikatauluumme nähden kalenteri täynnä.

Tarjousten hintahaitari oli valtava. Kallein oli yli kolminkertainen edullisimpaan verrattuna. Sisältö kaikissa lähestulkoon sama. Joillakin kuului hintaan 3D mallinnoksia myös sisätiloista. Koska olimme pyöritelleet pohjaa jo melko kauan, tiputimme kalleimmat arkkitehdit suoraan pois. Lopullisen valinnan teimme kolmen arkkitehdin kesken. Kalleinta näistä oli suositeltu paljon raksakimpassa. Toinen antoi itsestään aktiivisuudellaan hyvän kuvan ja hintakin oli kohdallaan. Kolmas oli toteuttanut paljon hakemamme tyylin mukaisia taloja ja oli tuttu alueemme rakennusvalvonnassa.

Päädyimme tähän kolmanteen vaihtoehtoon pyydettyämme referenssien yhteystiedot ja kyseltyämme heidän kokemuksiaan. Pääosin kokemukset olivat hyviä, joten palkkasimme arkkitehti- ja pääsuunnittelijaksemme Antti Luopan. Mielestämme arkkitehdin hinta-laatusuhde on kohdallaan ja ainakin toistaiseksi kuvat ja päivitykset ovat tulleet ajallaan ja olemme olleet häneen tyytyväisiä. 

Tämän viikon aikana meidän pitäisi saada arkkitehdiltä lupakuvat ja pääsemme kuulemaan naapureita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti