sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Rakennuslupa jätetty!

Rakennuskyltti matkalla tontille

Pääsuunnittelijamme kävi torstaina jättämässä rakennuslupamme sisään! Arvioitu käsittelyaika on 1,5-2kk. Odottelemme siis lupaa saapuvaksi helmikuun loppuun mennessä. Kevät saa siis puolestamme tulla heti maaliskuun alusta!

Meidän tehtävänä on vielä hoitaa naapurikuulemiset. Kukaan tuskin ilahtuu siitä, että vieressä aloitetaan rakennustyöt, mutta eivätköhän kaikki Helsingissä asuvat loppuen lopuksi ymmärrä, että tyhjät kohdat tullaan ennemmin tai myöhemmin rakentamaan. Ainakaan tontille ei nouse kerrostalo. 

Kävin eilen naapurikierroksella ja saimme ihan hyvän vastaanoton. Kuudesta naapurista neljässä oltiin paikalla ja kahdesta sain allekirjoitetut kuulemiset heti mukaan. Kaksi tuo paperit postilaatikkoomme, kun puolisot saapuvat kotiin. Kaksi täytyy vielä myöhemmin tavoittaa. Lisäksi meidän tulee kuulla Helsingin Kaupungin vuokra-asuntojen isännöitsijää sekä Helsingin Kaupunkia, koska kaksi tonteista on vuokratontteja. Kuulemisen olisi voinut jättää kaupungille, mutta koska näin monen naapurin kuuleminen olisi maksanut yli 500 euroa, kannattavampaa oli mennä kierrokselle itse. Minusta on myös mukava, että välit naapureihin säilyy hyvänä ja mahdolliset ongelmat tai väärinkäsitykset voidaan oikoa ennen kuin asiat paisuvat tarpeettoman suuriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti