tiistai 3. joulukuuta 2013

Tilasuunnittelu VOL 1: Kerrosjako ja makuuhuoneet

Tontin hankkimisen jälkeen aloin suunnittelemaan tulevan kodin pohjaa. Mitä ja minkä kokoisia tiloja tarvitsisimme? Mihin ilmansuuntiin tilat tulisi sijoittaa? Miten tilat sijoittuvat toisiinsa nähden kerrosten välillä? Käytännöllisyys, säilytystilat ja puhtaanapito on erityisesti otettu huomioon tila mietittäessä. Tässä hieman asioita, mitä halusimme tulevaan kotiimme:

Kerrosjako:

Alakertaan: keittiö, ruokailutila, olohuone, wc, pukuhuone, pesuhuone poreammeella, sauna, takka ja kodinhoitohuone tai makuuhuone.

Yläkertaan: 3 makuuhuonetta, oleskelutila/aula, wc suihkulla ja kodinhoitohuone tai makuuhuone. Yhteensä siis 4 makuuhuonetta, 1 iso (13-15m2 + vaatehuone 3-6m2), 2 lastenhuonetta (10-12m2) ja työhuone 9-11m2

Kodinhoitohuoneen sijainnilla molemmissa kerroksissa on puolesta. Yläkerrassa se olisi makuuhuoneita ja siten vaatesäilytystä lähellä. Alakerrassa taas koneiden pyöriminen ei häiritse illallakaan, kurapisteen saa samaan tilaan ja pyykinpesu on lähellä pesutiloja. Päädyimme sijoittamaan kodarin alakertaan, pyykkikuilu on harkinnassa. Onko kellään kokemusta puolesta tai vastaan?

 Kodinhoitohuone kurapisteellä
                                          
Walk-in closet masterbedroomin yhteyteen. Tämä on pakko saada! Meillä on nykyisessäkin iso vaatehuone, toimii hyvin, enkä halua luopua tästä. Makuuhuoneiden ei tarvitse olla valtavia. Aika vähentää tavaraa, jos ei mahduta. Pukeutumishuoneen lisäksi työhuoneen yhteyteen tulee vaatehuone sesonkivaatteille, matkalaukuille yms. Poikien huoneisiin tulee reilusti kaappeja vaatteille ja leluille. Kun kaikilla tavaroilla on paikka, ne eivät vaeltele kuukausikaupalla ympäri asuntoa.

Master bedroom pukeutumistilalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti