sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tilasuunnittelu VOL 3: Muut tilat

Tässä ajatuksiamme talomme tilasuunnittelusta eteisen, pesutilojen sekä autotallin osalta

Eteinen
Eteisessä pitää olla riittävästi säilytystilaa ja pukeutumistilaa. Kuraeteisen oltava jonkun sisäänkäynnin lähettyvillä. Lapset rakastavat kuraa ja lätäköitä ja Suomessa kura-aikaa riittää. Kuravaatteet pitää saada jonnekin kuivamaan ja pesuun ilman, että koko asunto on mudan vallassa. Kengille tulee sisustusvaiheessa reilusti säilytystilaa irti lattiasta, mikä helpottaa siivousta, kun pareja ei tarvitse yksitellen nostella. Lapsille laitetaan myös oma, matala naulakko, jonne he saavat itse ripustettua ulkovaatteensa.

Eteinen ja kodinhoitohuone. Kurapiste heti kodinhoitohuoneessa oikealla


Pesutilat
Erillinen pukuhuone pesutilalle. Pukuhuoneeseen tulee kaappi ja penkki eli pyyhesäilytys ja rasvaus/pukemispiste. Pesuhuoneeseen tulee 1(2) suihkua sekä poreamme. Poreammeen laitoimme nykyiseen asuntoon ja on se varsinkin kylminä talvi-iltoina niin ihana, että haluamme sellaisen myös tulevaan asuntoon. Suihkujen määrää edelleen arvomme. Tarvitaanko todella kahta suihkua vierekkäin. Onko niin kiire, ettei malta odottaa toisen peseytymistä? Jääkö toinen suihku kuitenkin käyttämättä?

Pukuhuone, pesuhuone ja sauna

Autotalli/varasto ja tekninen tila
Tästä keskusteltiin paljon. Mieheni halusi autotallin, jossa olisi tilaa työskennellä koneiden ja laitteiden kanssa. Minä ehdotin isoa varastoa työkaluille ja autokatosta, ettei talvisin tarvitse lumitöiden lisäksi kaivaa autoa lumen alta. Lopputuloksena päädyimme siihen, että laitetaan autotalli tulee sekä pieni varasto ja tekninen tila. Auton putsaaminen ei ehkä enää tunnu missään, kun on ensin tehnyt lumityöt 25-metrisen pihatien osalta.

Autotalli varastotilat
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti