keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Tilasuunnittelu VOL 2: Olohuone-keittiö-ruokailutila

Lista asioista, joita halusimme uuteen taloomme olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan osalta. 
Olohuone-keittiö-ruokailutila
                                          
Halusimme keittiö-olohuone-ruokailutila-combon olevan avointa tilaa. Keittiöstä näköyhteys ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Olohuoneesta ei tarvitse nähdä ruokailutilaan.

Kun talossa on pieniä lapsia, on kätevää, että ruokaa laittaessa voi seurata lasten leikkejä olohuoneessa. Samoin on kiva, että vieraiden kanssa ei tarvitse sulloutua yhdessä tai piiloutua yksin keittiöön, vaan kaikki on suurta tilaa. Pidän siististä keittiöstä, joten en koe sotkuisen keittiön piilottamista tarpeellisena.

Erillisen ruokailutilan lisäksi myös keittiöön tulee ”aamiaismahdollisuus” saarekkeen yhteyteen esim. baarituoleilla. Ei aina tarvitse siivota ruokapöytää lasten (ja omilta) jäljiltä, vaan välipalat voi syödä saarekkeella. Saarekkeelle ei hellaa eikä vesipistettä. Saareke toimii näin myös tarjoilupöytänä juhlissa. Todettu nykyisessä asunnossa toimivaksi.

Ruokailutilaan on mahduttava reilu 6 hengen ruokapöytä. Tätä odotan ehkä eniten uudelta kodilta. Nykyinen 4hlön ruokapöytä ahtaassa tilassa on hankala ja joka päivä on tilanteita, joissa tilan kokee ahtaaksi. Iso ruokapöytä, hyvä aamupala ja 2x levitetty hesari ja koko perhe ruokapöydässä <3 Odotan!

Olohuoneessa tv:n katselumahdollisuus sekä ”toimintatilaa”. Kaikkia seiniä ei voi rikkoa ikkunoilla, eikä ikkunat voi alkaa lattianrajasta, vaikka muodissa ovatkin. Kalustettavuus ja käytännöllisyys ajaa tässä kohtaa ohi, kun ikkunoista saa riittävän kokoiset muutenkin. Lisäksi pienten lasten lähmäsormet on myös hyvin nopeat varsinkin silloin, kun on kyse juuri pestyistä ikkunoista.

Takka talon keskiosassa. Takan on tarkoitus lämmittää asuntoa, ei olla vain esteettinen sisustuselementti. Ei siis takkaa talon ulkoseinälle, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti