perjantai 27. joulukuuta 2013

Keittiösuunnitelmien päivitys - Kaikkea ei voi saada!

Odotimme Domukselta erilaista suunnitelmaa keittiöllemme, emmekä joutuneet pettymään. Keittiö näytti todella hyvälle! Saareke-keittiön sijaan meille taitaa tulla niemeke-keittiö, jolloin keittiöstä tulee paljon avarampi ja kulku ruokailutilaan on tilavampi. 
Hyvän ulkonäkö kuitenkin laittaa meidät tinkimään muutamasta seikasta:

  • Kylmälaitteet takan lähelle. Käytännöllisempi kaikin puolin, mutta kaappien availua on hyvä välttää takan ollessa lämmin. Väliin rakennetaan pieni väliseinän palanen, eikä takka ole keittiön puoleisessa seinässä kiinni. Etäisyyden pitäisi olla riittävä.


  • Astianpesukone tason alle ja mikro yläkaappiin. Tämän säilyttäminen olisi ollut mahdollista, mutta vesipisteestä olisi tullut ahdas. Nyt saamme enemmän tilaa vesipisteellä toimimiseen sekä laskutilaa jääkaapin viereen. Nämä olivat kuitenkin toiminnallisudeltaan tärkeämmät kuin vähäisempi kyykistely astianpesukoneelle ja alempana oleva mikro. Täytynee hankkia muksuille turvallinen jakkkara, jolta he ylettävät mikroa käyttämään, kun ovat riittävän vanhoja siihen (tosin voi olla, että siinä iässä ovat myös riittävän pitkiäkin, jos isänsä geeneillä kasvavat!)  


  • Vähemmän säilytystilaa. Varsinkin, jos otamme matalammat yläkaapit. Laskeskelin kuitenkin, että tilaa pitäisi olla riittävästi. Muutamasta turhasta roinasta luopuminenkaan ei välttämättä olisi ollenkaan huonompi idea.


  • 60cm leveä kuivauskaappi 80cm sijaan. Pannujen änkeminen siis jatkuu. Nykyinen on kuitenkin vain 50cm leveä, joten pieni parannus tilanteeseen saadaan.

Hyvän ulkonäen lisäksi saimme toimivammat kulmakaapit (toisessa "le mans" ja toisessa kulmassa oleva kaappi avautuu ruokailutilan puolelle. Lisäksi niemekeosa on saareketta pidempi, jolloin sen alle mahtuu ainakin kolme jakkaraa. Työtasoa on myös enemmän.

Keittiön mallin vaihdon lisäksi päädyimme vaihtamaan teräsaltaan komposiittiin. Komposiitti ei naarmuunnu samalla tavoin, mutta on muuten yhtä kestävä ja helppo pitää puhtaana. Meidät myös yllätti se, ettei komposiittiallas ollut merkittävästi teräsallasta kalliimpi. Valkoista komposiittia en uskaltaisi ottaa, vaikka se hieno (hetken) onkin, joten valitsimme mustan, joka sopii työtasoon sekä vieressä olevaan induktiotasoon. Työtasoksi tulee savutammi-laminaatti. Kimalteleva kivitaso jää toistaiseksi haaveilua-luokkaan.

Piirsin muutamalla muutoksella keittiökuvat ja pyysimme tarjouksen päivitykset Domukselta ja Keittiömaailmalta ja tarjoukset vielä muutamilta muilta keittiöfirmoilta. Toivottavasti useampi ehtisi reagoida vielä ennen vuoden loppua, jotta näkisimme pystyykö kukaan vastaamaan Domuksen tarjoukseen. Siinä oli tälle vuodelle useampia etuja, joiden johdosta hinta tippui useita tonneja. Voi siis olla, että lukitaan toimittaja jo tämän vuoden puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti